Vurdering af årets bidrag: Finland

På GEEs hjemmeside, kan du i de kommende uger læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: www.good-evening-europe.com


FINLAND

Finland har deltaget i ESC hele 43 gange og har kun vundet 1 gang. Alt i alt har landet en kedelig ESC-statistik med 9 sidstepladser og 3 deltagelser med 0 points. Finland har også været hårdt ramt de forskellige metoder til at regulere antallet af deltagende lande i ESC siden 90’erne, som har kostet landet 5 deltagelser i ESC. Indtil 2006 var Finlands bedste placering en 6. plads helt tilbage fra 1973. Det lavede de berømte monster-rockere fra Lordi imidlertid om på, da de i 2006 vandt en overbevisende sejr med Hard Rock Hallelujah. Siden semifinalerne blev en realitet har Finland kvalificeret sig til finalen i 3 ud af 5 forsøg, hvilket må siges at være en pæn statistik.

I år stiller Finland med et noget anderledes bidrag, meget ulig de tidligere års rock og dance, nemlig den folk-inspirerede Työlki ellää, som kort kan beskrives som en blanding ml. Urban Trads Sanomi og Global Kryners Y asi. Med en meget Øst-inspireret intro starter det noget specielle, men også glade og iørefaldende bidrag med både harmonika og, hvad der ligner, en Alexander Rybak-inspireret violin og dans. Effekten af de 2 klap, som anvendes i omkvæddet, gør det meget let genkendeligt.

Finland skal have ros for at stille med en sang, som både synges på modersmålet og som indeholder et nationalt præg. Man kan vælge at kalde sangen gammeldags – den kunne lige så godt være fra 70’erne el. 80’erne, eller blot konstatere at Finland ikke har valgt et mainsteam nummer som f.eks. Azerbaijan. Jeg tror alligevel at Finland kommer til at høste en del stemmer, især pga. juryens øgede magt og fordi sangen også kan appellere til Østlandene.

Finland er ikke blandt de oplagte finalekandidater, men meget kommer til at afhænge af sceneshow og den øvrige performance på selve aftenen.

Kvalifikation: 50 %

Link til video

Finland