Vurdering af årets bidrag: Rusland

På GEEs hjemmeside, kan du i de kommende uger læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

GEEs vurderinger findes her: www.good-evening-europe.com

Advertisement

RUSLAND:

Rusland debuterede i Eurovision Song Contest i 1994 og har deltaget 13 gange siden. Én sejr er det blevet til, da Dima Bilan i sin anden deltagelse i ESC vandt i 2008 med sangen Believe. Landet får i gennemsnit rigtig mange stemmer og har en kvalifikations-statistik på 100 %.

I år stiller Rusland med hvad man vel kan karakterisere som et meget russisk bidrag. Videoen fra den nationale finale kunne uden problemer være optaget for 10 til 15 år siden. Der er meget langt fra Dima Bilans ekstravagante og meget visuelt orienterede performance i Beograd til Peter Nalitsh’ joggingbukser, skægstubbe, lange hår og den noget melankolske Lost and forgotten.

Ser man bort fra det rent visuelle udtryk, så er Lost and forgotten bestemt ikke noget dårligt bidrag og melodien er både smuk og meget iørefaldende. Det er nok ikke alle, som vil være enig med mig i den følgende påstand, men lukker man øjnene, så giver Peters stemme faktisk mig lidt associationer til “Bella Notte” fra Lady & Vagabonden og som det kunne ses i videoen fra den nationale finale, er det sådan en sang, som lægger op til tændte lightere i salen.

Lost and forgotten vil også være et oplagt bud på en af juryens favoritter. Kombineret med den store støtte, som Rusland normalt nyder i Eurovision, vil Peter og vennerne efter alt at dømme sikre landet endnu en finaleplads.

Med den rette sceneopsætning, en styling af gruppen samt finpudsning af gruppens performance er en Top 10-placering ikke udenfor rækkevidde.

Kvalifikation: 85 %

Link til videoRusland