Vurdering af årets bidrag: Slovakiet

På GEEs hjemmeside, kan du i de kommende uger læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

GEEs vurderinger findes her: http://www.good-evening-europe.com/Vurdering_Moldova.html

Advertisement

Husk at du her kan se både preview-video og video af live-performance.


SLOVAKIET

Slovakiet har kun deltaget i ESC 4 gange, heraf én gang siden år 2000. Deres bedste placering er en 18. plads og landet har aldrig kvalificeret sig til en finale efter semifinalernes indtog i Eurovision. Det skal Kristina forsøge at lave om på i år i Oslo.

Det er der imidlertid meget stor chance for, idet årets bidrag ifølge min opfattelse er blandt de absolut bedste. Det er ligeledes en sang som ligger pænt til hos både bookmakere og i diverse fan-afstemninger/polls. Mit bud er, at det også er en sang, som vil tiltrække mange stemmer hos juryen i de forskellige lande.

Horehronie udgør et perfekt mix af den fængende og smukke melodi a la Jelena Tomasevic’ Oro, den fuldendte koreografi og rytme fra Wild dances samt den insisterende og nærmest hypnotiserende tromme fra Inga og Anush (bl.a.) tilsat Kristinas sødme og smukke stemme.

Horehronie er helt unik i årets felt, der er ikke andre sange, der har nogen som helst lighed med den og og den vil som sådan skille sig ud. Med en optimering af det i forvejen geniale sceneshow fra den nationale finale og en perfekt vokal fra Kristina, er Horehronie alt i alt et rigtig godt bud på en topkandidat i årets felt og en mulig vinder i Oslo.

Med min store kærlighed til indianere, er den indianer-inspirerede dans lige i øjet. Kombineret med de orientalske rytmer, inspirationen fra en af mine store favoritter “Wild dances” samt det faktum at Slovakiet har valgt et nummer med nationalt præg samt at synge på deres eget sprog er dette tæt på den perfekte grand-prix sang for mig og jeg tror på en flot placering til Kristina.

Kvalifikation: 95 %

Link til video

Slovakiet