Vurdering af årets bidrag: Albanien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Albanien
Albanien debuterede i 2004, hvor de opnåede deres hidtil bedste placering i form af en 7. plads til Anjeza Shahin og sangen “The image of you”. Det er blevet til 3 finalepladser i 5 semifinaler og en pæn stemmestøtte i den tid, de har været med.

Albanien er et af de bidrag, som i år har ændret en del på deres bidrag, siden det første gang blev offentliggjort. Hermed er sangen faktisk gået fra at være chanceløs til at have en reel chance for en finaleplads og en pæn finaleplacering.

Da jeg første gang så videoen med Juliana, var min første indskydelse at det her var “SO last year” eller vel mere præcist “So last century”. Juliana lignede en sangerinde fra 80’erne og med sin blonde frisure mindede hun mig mest om en syngende Julia Robers fra Pretty Woman. Sangen virkede alt i alt intetsigende og Julianas stemme meget skrigende.

Efter at bidraget har gennemgået ret dramatiske forandringer og er oversat til engelsk er jeg meget mere positiv stemt. Bidraget virker nu topmoderne, Juliana er blevet stylet, så man igen ser en smuk ung kvinde, på studieversionen synger hun godt, dog med den karakteristiske øst-accent og Albanien har fået sammensat en rigtig flot preview-video, som passer godt til sangen.

Det er en iørefaldende popsang med et meget catchy omkvæd. Hvis Juliana leverer en god vokal performance og man formår at skabe et iøjnefaldende sceneshow, er finalepladsen ikke udenfor rækkevidde. Dog afhænger meget af konkurrenternes performance i en semifinale med mange potentielle finalekandidater.

Kvalifikation: 60 %