Vurdering af årets bidrag: Armenien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Armenien:
Armenien har været med os siden 2006, og har indtil videre opnået 4 ud af 4 mulige finalepladser, 4 top-10 placeringer og et imponerende stemmegennemsnit på 135 points Armenien har siden debuten været blandt min favoritlande og i år er ikke nogen undtagelse. Landet har en unik evne til at blande østlig og vestlig musik og skabe flotte og iørefaldende sange. I år repræsenteres Armenien af den gudesmukke Eva Rivas, som har en slående lighed med Angelina Jolie.

Jeg kender ikke betydningen af aprikos-sten i Armenien, men sangen virker meget følelsesladet og utrykker en dyb kærlighed til hjemlandet, hvilket for mig virker meget positivt. Der er desværre meget få etniske sange i dette års konkurrence, så Armenien skiller sig virkelig ud for alle os, som elsker disse sange.

Apricot Stone er utrolig iørefaldende. Både melodien og lyrikken er smuk og anvendelsen af forskellige instrumenter og genrer fungerer rigtig godt. Og så har sangen et rigtig catchy omkvæd, som hurtig sætter sig fast, hvilket er en stor fordel i denne konkurrence. Der var lidt usikkerhed i vokalen under den nationale finale, men Eva har omvendt en karisma og et nærvær, som gør hendes performance memorabel. Forhåbentlig får fløjtespilleren i starten af videoen genvalg i Oslo, da han er med til at give sangen et nationalt særpræg lidt i stil med Lane Moje fra 2000.

Armenien er populær hos både bookmakere og fans, stiller med et bidrag, som nok skal hitte hos juryen og med Armeniens tidligere resultater i tankerne, må Apricot Stone anses som en stensikker finalist, og en værdig Top-5 kandidat. Hvis Eva får styr på vokalen og trækker en plads i den sidste del af finalen, er Armenien en seriøs udfordrer til titlen.

Kvalifikation: 95 %