Vurdering af årets bidrag: Azerbaijan

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Azerbaijan:
Azerbaijan har kun deltaget 2 gange, og har begge år klaret sig rigtig godt. En 8. plads blev det til i debutåret, og en flot 3. plads i fjor, da AySel og Arash repræsenterede landet med Always.

Azerbaijan er uden sammenligning det mest opreklamerede og hypede bidrag i årets felt. Allerede inden landet offentliggjorde sangvalget, lå Azerbaijan i top blandt bookmakerne og har gjort det lige siden. Landets anstrengelser i forhold til at stille med den perfekte vindersang virker desværre som et forsøg på at købe sig til en sejr, og så står jeg altså af. Bl.a. har man ansat JaQuel Knight, som er en af musikindustriens mest populære koreografer og har arbejdet for kendisser som Beyoncé og Britney Spears. Ser vi bort fra ovenstående som den almindelige seer nok ikke bliver bekendt med, så er Drip Drop absolut en flot og meget moderne soul-ballade med en utrolig stærk meldodi. Jo flere gange, jeg hører studieversionen, jo mere begejstret bliver jeg for den. Den kunne være blevet et stort hit for f.eks. Beyoncé, som nok også har været den store inspirationskilde for både sangskrivere og for valget af Safura som sanger. Min evige overvejelse i forhold til sangen er dog: Hvordan dufter man af læbestift !???

Men Safura er både sød, smuk og lægger virkelig følelser i, når hun synger, hvilket løfter sangen yderligere og gør den troværdig. Det helt grundlæggende problem er live-vokalen. Safura er meget ung og om det skyldes manglende live-erfaring eller nervøsitet, så var vokalen mildest talt ikke perfekt ved den nationale finale. Safura havde en del uheldige passager, hvor det lød som om, hun ikke havde luft nok og visse dele, hvor hun sang direkte falsk. Men med et flot bidrag, som med forbedringer i vokalen, også vil appellere til juryen og en professionel koreografi, vil “The land of fire” efter alt at dømme sikre sig endnu en finaleplads, en Top 10 placering og måske en sejr?


Kvalifikation: 85 %