Vurdering af årets bidrag: Belarus

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Belarus
Belarus debuterede sammen med semifinalerne i 2004, men måtte vente 3 år, inden Koldun i 2007 sang landet til sin første og hidtil eneste finaleplads med Work your magic

I år besluttede Belarus i sidste øjeblik af droppe up-tempo nummeret “Far away”, som faktisk var et ganske udemærket nummer. Jeg er generelt lidt imod strategien med at offentliggøre en sang, afvente reaktionerne og så skifte den ud med en anden, såfremt sangens popularietet ikke er tilstrækkelig eller man i forhold til konkurrenternes bidrag, ønsker sig en anden genre. Ikke desto mindre, så er jeg meget positivt stemt overfor “Butterflies”. Det er et virkelig smukt og meget behageligt nummer, som kan virke afslappende ovenpå en aften med dance, pop, rock, folkemusik i flere forskellige afskygninger og dramatiske ballader i høje toner. Risikoen herved er dog at bidraget går tabt i mængden, men med en start som nummer 16 af 17, burde dette ikke have den helt store betydning.

Sangen er meget iørefaldende og har et omkvæd, som hurtigt sætter sig fast. Rent vokalt er det svært at vurdere gruppen, da Butterflies kun er kommet i en preview-video med studieversion af sangen som track. Men vurderet udfra liveversionen af “Far away”, så kan gruppemedlemmerne faktisk synge og også synge sammen som gruppe. På den negative side, så er accenten meget dominerende og det er svært at forstå, hvad sangen egentlig handler om, lige på nær sommerfugle 🙂 Endvidere så virker hele setup’et lidt for højtideligt. Der er gang i de helt store mundbevægelser, dramtiske ansigtsudtryk og håndbevægelser og de mandlige sangere ser ud som om, de har hentet lige lovlig meget inspiration fra de 3 Tenorer. Med en memorabel performance i Oslo samt en fejlfri vokal præstation, tror jeg på at Belarus får nok seerstemmer og navnlig jurystemmer til en finaleplads.

Kvalifikation: 70 %