Vurdering af årets bidrag: Belgien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com


Belgien

Belgien er en af ESC-veteranerne med 50 deltagelser siden debuten i 1956, men har kun vundet 1 gang. Det skete, da den kun 13-årige Sandra Kim i 1986 på trods af aldersgrænsen på 15 år, altså gav Belgien en tiltrængt sejr med J’aime la vie. Belgien har indtaget sidstepladsen ikke mindre end 8 gange, hvoraf de 2 gange er draget fra finalen helt uden points. Siden semifinalernes indtog i ESC, har Belgien kun deltaget i finalen 1 gang. Det skete som følge af en god placering året før. De har aldrig kvalificeret sig via en semifinale.

Det skal Tom Dice og hans guitar i år forsøge at ændre på og det er der stor chance for at han gør. I et felt med adskillige klassiske ballader og en noget svingende kvalitet, skiller Tom sig ud med et behageligt, iørefaldende og for ESC atypisk akustisk nummer. Tom går i forsporene på kendte musikere som James Blunt, Gavin Degraw og datidens Beverly Hills-dreng Jamie Walters og leverer et flot og troværdigt nummer uden alle tidens gimmicks men med følelse og smuk lyrik. Tom Dice kan blive årets “Brdr. Olsen”, som slår en slag for den gode sang, det ægte og det musikalske fremfor halvnøgne piger, dance-shows, fyrværkeri mm.

Jeg tror at Tom Dice bliver et hit hos Juryen og hos alle de seere, som stadig værdsætter den gode sang. Han kan få rigtig mange stemmer både for en flot sang, men også for at bevare fokus på at ESC faktisk er en musikkonurrence.

Me and my guitar er absolut blandt mine favoritter i årets felt, og jeg tror på at Belgien for første gang kvalificerer sig og efter alt at dømme iblandt de 3-4 bedste fra denne semifinale. Med denne rette lodtrækning til finalen er mit gæt, at Belgien ender med en Top-5 placering.


Kvalifikation: 85 %