Vurdering af årets bidrag: Danmark

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Danmark:
Danmark har deltaget 38 gange i Eurovision Song Contest og har som bekendt vundet 2 gange, senest i 2000, da Brdr. Olsen stik mod bookmakernes dom, sejrede med “Fly on the wings of love”.
I 10 års-jubilæet for vores sejr i Globen, er det op til Christina Chanée & Tomas N’evergreen at bringe trofæet på dansk jord igen. Spørger man fans i de forskellige fanklubber (OGAE), så bliver det en suveræn sejr til “In a moment like this”, mens bookmakerne i skrivende stund har os placeret på en 4. plads efter Azerbaijan, Tyskland og Israel.

Med fare for at lyde lidt for dansk, så synes jeg også, at “In a moment like this” er en perfekt grand prix-sang. Danmark har valgt 2 dygtige sangere, som vokalt er i topklasse, de har begge masser af karisma og udstråler samtidig professionalisme og ydmyghed i forhold til det at repræsentere Danmark i en så stor konkurrence. “In a moment like this” er en herlig, klassisk grand-prix sang, med en god opbygning, en stærk melodi, en tekst, som giver mening og et catchy omkvæd, som sidder fast. Kemien mellem Chanée og N’evergreen er rigtig god og er med til at give sangen et troværdigt udtryk. Det samme gør sig gældende for deres stemmer. Jeg har høje forventninger til duoens performance i Oslo og håber, at vi får den klassiske vindemaskine at se igen.

Jeg kan ikke finde ligheden med diverse sange, som bidraget ifølge kritikere, sammenlignes med, og mener at dette bidrag er vores bedste chance for en topplacering siden Brdr. Olsen indtog Globen. En finaleplads bør være sikret og afhængigt af lodtrækningen til finalen, kan Danmark være at finde i en ene eller anden ende af Top 5.

Kvalifikation: 95 %