Vurdering af årets bidrag: Holland

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Holland:
Holland var med helt tilbage i grand-prixets debutår 1956 og har deltaget hele 51 gange med 4 sejre som resultat. Deres sidste sejr er desværre 35 år gammel og de senere år har landet bestemt ikke haft nogen succes i ESC. Det er blevet til 1 finaleplads ud af 6 mulige og en 13. plads i 2000 som bedste resultat i løbet af de sidste 10 år.

I år har Holland fået selveste komponisten bag Smølfe-sangen til at skrive årets bidrag, hvortil de Hollandske seere så efterfølgende valgte den unge Sieneke som sanger. Det her er nok et af de numre, som man enten elsker eller hader, og i mit tilfælde var jeg desværre mest til sidstnævnte, efter at have hørt sangen første gang. Der er gået total Dansk-top eller det bliver vel nærmere “Hollandsk-Top” i bidraget, som umiddelbart lyder som en hollandsk gæsteoptræden lørdag aften på Damhuskroen. Det skal så siges med det forbehold, at Holland heller ikke i år kommer til at nærme sig den føromtalte Top. Bidraget virker meget gammeldags og ville sikkert have klaret sig fint i 80’ernes konkurence med Kirsten & Søren, Herreys, Bobbysocks osv., men vil i år 2010 nok primært hente stemmer den ældre del af seerne. Jeg tvivler på, at det er nok til en finaleplads i den meget hårde semifinale 2.

Hvad værre er, så forstår jeg ikke hvad, der får en 17-årig pige til at synge en sang, som denne? I Danmark er det i al fald de færreste 17-årige, der lytter til den slags musik, så det kommer til at virke lidt som et desperat forsøg på at blive komme indenfor i musikbranchen.

Holland har de senere år ikke haft den store stemmestøtte og med en sang, som appellerer til en noget afgrænset målgruppe, tror jeg desværre heller ikke at det bliver i år at Holland vender tilbage til finalen.

Kvalifikation: 25 %