Vurdering af årets bidrag: Irland

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Irland:
Irland er den absolut mest vindende nation i ESC. I deres 44 deltagelser er det hidtil blevet til 7 sejre, 4 andenpladser og en enkelt trejdeplads. 1990’erne var Irlands storhedstid med 3 sejre, hvoraf årets repræsentant stod for den ene af dem. Det er gået noget dårligere efter årtusindeskiftet og især efter semifinalernes indtog i ESC. Her har landet kun kvalificeret sig en gang og fik i 2007 deres hidtil dårligste placering med 5 points og en sidsteplads.

I år var der enighed blandt både tv-seere og juryen om vindermelodien, som synges af Niamh Kavanagh. Også undertegnede vil erklære mig 100 % enig i valget, for dette er virkelig en af mine helt store favoritter i årets felt. Niamh er en utrolig dygtig sanger, som her 17 år efter hendes første sejr, virker som en kvinde, der har det, der skal til for at gøre Johnny Logan kunsten efter og blive den første kvindelige kunster, som vinder ESC to gange.

Melodien er stærk og musikken med keltisk inspiration og anvendelse af “Titanic”-fløjten sidder lige i øjet. Lyrikken er smuk og gribende, i al fald presser tårene sig på, hver gang jeg hører ordene “When I cry its for the loney, when I pray its for the lost an stray, when I love like there’s no tomorrow, no more words to say, its for you”, som uden sammenligning er de smukkeste i årets felt af sange.

Sangen virker så utrolig følelsesladet og ordene så troværdige, som kun en kvinde i hendes alder, kan mene det. Jeg kunne skrive sider op og sider ned om sangens og sangerindens kvaliteter, men vil udtrykke det med en sikker finaleplads, med stor sandsynlighed en Top-5 placering og hvis det var op til mig en sejr til Niamh og Irland.

Kvalifikation: 85 %