Vurdering af årets bidrag: Island

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Island

Island debuterede i ESC i 1986 og har deltaget 22 gange indtil videre. 2 gange har de været lige ved og næsten: I 1999, hvor Selma måtte se sig slået på målstregen af Charlotte Nilsson og sidste år, hvor Yohana vandt sin semifinale, men tabte det endelige slag til alexander Rybak i finalen.

Island stiller i år med et up-tempo dancebidrag sunget af Hera Bjørk. I modsætning til mange andre grand-prix fans, så var jeg meget lidt begejstret for Islands valg, da jeg hørte live-versionen fra den Islandske finale. I forhold til den flotte præstation i DKs finale i 2009, så ligger både Heras vokale præstation og selve sangen klasser under “Someday”. Mit første indtryk var, at sangen både var kedelig, intetsigende og gammel-dags. Selve setup’et med Hera i den mørke kjole og den noget kedelige og anonyme scenebaggrund/ belysning bidrog blot til at gøre bidraget endnu mindre memorabel.

Jeg er stadig skuffet over sangvalget, idet jeg ikke synes, at Heras stemme kommer til sin ret og faktisk heller ikke passer særlig godt til et dancenummer som dette. Bidraget er slet ikke, hvad jeg forbinder med en grand-prix-vinder, hvilket jeg, desværre for Hera, heller ikke spår det ret mange chancer for at blive.

Når jeg så endelig er færdig med at brokke mig, så synes jeg, at der er sket rigtig store forbedringer i den endelige ESC-version af sangen, som er blevet meget mere catchy og fremstår mere finpudset og moderne end før. Hvis Hera kan ramme tonerne tilnærmelsesvist ligeså overbevisende som i Preview-videoen, så har Island gode chancer for en finaleplads. Hera har desuden været heldig i lodtrækningen, idet hun skal optræde som aftenens sidste, hvilket i 6/9 tilfælde har ført til en finaleplads.

Kvalifikation: 65 %