Vurdering af årets bidrag: Rumænien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Rumænien

Rumænien debuterede i 1994 efter at de i 1993 ikke kvalificerede sig til finalen. Det er blevet til 11 deltagelser, 1 3. plads i 2005 som hidtil bedste resultat og en kvalifikationsrate på 75 % fra semifinalerne.

I år repræsenteres Rumænien af duoen Oli & Paula Selling, som synger den energiske pop/dance/opera-sang “Playing with fire”. Efter et par bidrag, som fik noget negative ord med på vejen, så er det på tide at finde de rosende ord frem igen. Det rumænske bidrag skiller sig virkelig ud både pga. 2 sangeres karisma og vokale evner, sceneopsætningen med de 2 pianoer, samt sangens opbygning og anvendelse af forskellige genrer.

Mit humør stiger med flere grader, hver gang jeg hører sangen. Det er virkelig et iørefaldende nummer med et mindst ligeså iørefaldende omkvæd, som man allerede halvvejs i sangen begynder at synge med på. Jeg er vild med preview-videoen, som på trods af at den ikke har den store relation til sangens indhold, virkelig er underholdende og virker meget professionel.

De 2 sangere er blandt semifinalens absolut bedste. Deres stemmer passer perfekt til hinanden og til sangen. Ligeledes virker kemien imellem dem og stemningen meget ægte. De har begge masser af charme og en glimt i øjet, som på en eller anden uforklarlige måde får mig til at at synes rigtig godt om dem.

Jeg tror på en sikker finaleplads til Rumænien og med det rigtige show og en god lodtrækning til finalen, kan Rumænien godt gå hen og overraske og blande sig helt i toppen.

Kvalifikation: 85 %