Vurdering af årets bidrag: Schweiz

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Schweiz:
Schweiz debuterede sammen med Eurovisionen og vandt i jomfruåret 1956 deres første grand-prix sejr, da Lys Assia sang “Refrain”. I 80’erne blev det til endnu en sang, da den unge, og på det tidspunkt ukendte sangerinde Celine Dion deltog for Schweiz med sangen “Ne partez pas sans moi”. Efter årtusindeskiftet er det gået Schweiz jævnt dårligt. Kun en enkelt gang er det lykkes for landet at kvalificere sig til finalen, da en anden “lånt” kunstner, nemlig den estiske pigegruppe Vanilla Ninja, sikrede Schweiz en 8. plads med Cool Vibes.

Schweiz stiller i år med en fransksproget dance-popsang med det meget dansk-klingende omkvæd ”i bløde lår…” – mere korrekt ”Il pleut de l’or” eller på engelsk ”Its raining gold”.

Bidraget er meget mainstream. Det er bestemt ikke nogen dårlig sang, det franske sprog passer perfekt dertil og jeg forventer mig meget af Michaels live vokal. Desuden er omkvædet meget iørefaldende og sidder hurtigt fast. Spørgsmålet er om bidraget er memorabelt nok til at skinne igennem i et show som Eurovision, og om det ikke risikerer at gå i glemmebogen når f.eks. Azerbaijan og Rumænien følger efter.

Dertil kommer, at Schweiz generelt har en ringe stemmestøtte i Eurovision. Når en sang som The Highest Heights fra i fjor og Era Stupendo fra 2008 ikke kunne få stemmer nok til en finaleplads, så er jeg bange for at Schweiz igen i år må sige farvel i semifinalen. Men jeg ville bestemt ikke have noget imod at se Schweiz i en finale for første gang siden 2005.

Kvalifikation: 35 %