Vurdering af årets bidrag: Slovenien

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Slovenien:
Slovenien debuterede i 1993 og har deltaget 15 gange ved ESC, dog uden den store succes. Landets hidtil bedste placering er en 7. plads ved finalen. Efter semifinalerne blev en realitet, har landet kun kvalificeret sig 1 gang i 6 forsøg, da Alenka Gotar sang sig til en 7. plads i semifinalen i 2007 med Cvet z juga.

I år prøver Slovenien at gå helt nye og hidtil ukendte veje i håbet om succes. Årets slovenske bidrag er nemlig noget så sjældent som en musikalsk hybrid imellem slovensk rock og hvad der bedst kan beskrives som tyrolermusik. Det kan man næsten ikke få andet end et meget MÆRKELIGT resultat ud af. En typisk langhåret rockmusiker og en guitarist, som ligner levn fra et af 90’erne rockbands som Mr. Big vs. en sangerinde i folkedragt samt en bassist, guitarist og harmonikaspiller ligeledes klædt i folkedragt.

Bedømt på de vokale præstationer, så er årets slovenske bidrag placeret i den bedre halvdel, hvor især den mandlige sanger, har en lige tilpas hæs og rusten rockstemme. Den står ligesom musikstilen i skarp kontrast til den kvindelige sangers blide røst.

Omkvædet og musikken er ganske iørefaldende og sangen er faktisk ikke dårlig. Man forstår bare ikke et ord af teksten og så virker hele setup’et bare så altoverskyggende mærkeligt grænsende til det bizarre, at vi nok især i Vesten, vil udelukke den. Derfor tror jeg desværre at Slovenien også i år får umådeligt svært ved at hente stemmer nok til en finaleplads. Slovenien har generelt ikke den store stemmestøtte og med en sang uden den brede appel, kan landet risikere at ende stort set uden stemmer. Det her er desværre en af kandidaterne til en sidsteplads og til 0 points i Semifinale 2.

Kvalifikation: 10 %