Vurdering af årets bidrag: Sverige

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Sverige:
Sverige er blandt de garvede og succesfulde grand-prix nationer med 50 års deltagelse, 4 sejre og 100% kvalifikation efter semifinalens indtog. Sidste sejr kom i 1999, hvor Charlotte Nilsson sang “Take me to your heaven”, så man må formode, at svenskerne snart er sultne efter en ny sejr.

Sverige er i år 1 ud af 3 lande, som bruger ”me and my guitar”-stilen, og selvom jeg elsker Sverige som Grand-prix nation, så er det nok desværre Sverige som slipper dårligst fra forsøget af de 3.

På trods af at sangen er vokset meget, efter jeg har hørt den flere gange og set den flotte preview-video, så er det jo førstegangsindtrykket, som bliver afgørende i Semifinalen. Her var jeg desværre slet ikke overbevist, og syntes sangen var kedelig og manglede et rigtigt omkvæd.

Anna synger fantastisk, har en unik stemme, som lyder lidt a la K.D. Lang men har alligevel sin egen stil. På trods af sine kun 18 år, så viste hun ved finalen ingen tegn på nervøsitet. Derimod er hun med sit nærvær, sin sødme og charme med til at løfte sangen.
I finalen så hun en smule akavet ud med sin guitar, hvilket dog er meget bedre i den efterfølgende preview-video, som gav mig et lille håb om at Sverige alligevel kan snuppe en finaleplads.

Det er en rigtig svær semifinale, som indeholder hovedparten af årets favoritter, så konkurrencen er hård, men med den rigtige performance har Anna bestemt en chance for at kvalificere sig

Kvalifikation: 60 %