Vurdering af årets bidrag: Ukraine

På GEEs hjemmeside, kan du i år læse en vurdering af årets bidrag. Da der endnu ikke er mulighed for at poste kommentarer på hjemmesiden, kan du også læse vurderingen her, kommentere og give din egen mening til kende.

På GEEs hjemmeside kan du læse mere om landets statistik, se preview-video, video fra livepreæsentationen af bidraget samt se hvilke “titler” landet/bidraget er blevet tildelt.

Advertisement

GEEs vurderinger findes her: Good-evening-europe.com

Ukraine:
Ukraine debuterede i 2003, og vandt konkurrencen allerede året efter, da Ruslana efter en 2. plads i semifinalen besejrede Željko Joksimovics Lane Moje og vandt med “Wild dances”. Ukraine er blandt de lande, der som hovedreglen altid har stor stemmestøtte og har i løbet af deres 7 deltagelser i gennemsnit modtaget 150 point pr. konkurrence.

I år har Ukraine bidraget en del til overskrifterne rundt omkring på diverse grand-prix sites som følge af skandalen omkring udvælgelsen af årets bidrag. Som dansker virker alt det, der er sket i landet, meget fjernt og langt fra noget, der kunne ske i DMGP. Uden at tage stilling til årsagerne bag den nye finale, så kunne jeg langt bedre lide Vasyl Lazarovychs “I love you” og tror den ville have haft bedre chancer end det valgte bidrag, som jeg bestemt ikke er fan af. Ukraine pelejer altid at sende en herlig dansevenlig sang, men i år er det kedeligt, intetsigende og slet ikke det, jeg forbinder med en grand-prix vinder. Dertil er den alt for negativ og dyster. Jeg mangler også et rigtigt omkvæd og et egentligt klimax i sangen, som bare fortsætter, i hvad der for mig synes som en evighed, i et meget monotomt sport.

Når jeg ser lidt mere objektivt på sangen, så er Alyosha en virkelig dygtig sangerinde, som i modsætning til rigtig mange andre af årets kunstnere også kan synge live. Hendes stemme har store ligheder med den karismatiske, islandske sangerinde Björk, som sandsynligvis stadig har mange fans rundt omkring i Europa. Alyosha er med sin stemme og indlevelse med til at løfte en noget middelmådig sang. Ligeledes er sangens tema meget oppe i tiden og noget, der ligger mange mennesker på sinde.

Om det bliver til en finaleplads er svært at spå om, personligt mener jeg ikke Ukraine har fortjent den, men omvendt så kan vi godt regne med at Ukraine altid får mange stemmer og måske kan juryen være med til at give sangen stemmer nok.

Kvalifikation: 40 %