Semifinale 1 og lodtrækning til finalen

Igår aftes var det tid for den første af de 2 semifinaler i Telenor arena.
Vi fik hørt 17 flotte bidrag, og set Telenor arenas flotte scene og lyseffekter i brug.

Der var som altid både skuffelser og positive overraskelser. Her får du et lille resume fra salen.

Advertisement

Vi sad på 1. række i sektion 1 og derfor lidt skråt i forhold til scenen, men ellers tæt på scenen og med nogenlunde udsyn til en storskærm.
Den største skuffelse for mig var hvor tom salen så ud. Jeg går ud fra at tribunepladserne også har været til salg i semifinalerne, men her var næsten ingen tilskuere og hele bagtribunen var tom. Dvs. at salen max. var halvfuld. Om det skyldes de relativt høje billetpriser eller manglende interesse for semfinalerne er uvist, men i al fald gav det et noget negativt indtryk.

Ikke desto mindre var stemningen i salen fantastisk, masser af feststemte fans med flag. Især Grækenland, Portugal og Finland havde mange fans med… Bl.a blev der uddelt små OPA-flag…

Ser man på publikumsreaktionerne, så kom den første store applaus til Slovakiet, som af uforståelige årsager ikke fik en plads i finalen. Finlands fik et endog endnu større bifald fra fans og tilskuere, som var blandt aftenens største.

Også Serbiens farvestrålende bidrag var blandt de sange, som fik tilskuerne op af stolene, og det med god grund – en virkelig overbevisende performance.

En anden populær mand på scenen var Tom Dice, som fik masser af bifald allerede inden han havde sunget sin første strofe.. Sad ved siden af2 belgiere, som også gjorde sit til at klappe Tom i finalen. Flere her i Oslo, deriblandt min mindre grand-prix enthusiastiske kæreste, mener at Me and my guitar er årets bedste bidrag.

Albanien, som ikke just er min favorit, fik også salen i kog. Det samme gjorde sig gældende for Grækenland, som virkelig fik folk op af stolene og i OPA-stemning. Det er en virkelig catchy sang og et fedt danseshow, som gruppen leverer og på vej tilbage mod Oslo kunne folk (herunder undertegnede) slet ikke stoppe med at synge med på OPA!!!
Portugal, som er en af mine favoritter, fik en rigtig pæn applaus, taget i betragtning af at der ikke var nogen danserutiner og andre gimmicks. Heldigvis var Europa bag Filipa og tildelte hende en fortjent plads i finalen.
A propos dans, så var der masser af erotisk dans og letpåklædte kvinder i Makedoniens bidrag, som nok prøvede at kompensere for et noget middelmådigt nummer.
Så kom vi til sommerfuglene fra Hviderusland, som virkelig opnåede en flot reaktion i arenaen, med et smukt nummer og iøjnefaldende gimmick i form af udfoldelige vinger 🙂
Sidste kvinde på scenen var Hera fra Island, som overraskende nok må siges at være aftenens mest populære i salen. Folk gik amok i jubel allerede inden sangen var gået i gang og de fleste i salen stod op under bidraget. Et gigantisk bifald til Island og masser at støtte til hende under afsløringen af de 10 finalister, hvor hele salen insisterede på en plads til Hera.
I bussen mod Oslo var vi også i selskab med masser af syngende Islandske fans, som hyppigt gentog det iørefaldende refræn.

Efter showet blev der holdt pressemøde, hvor de 10 finalister fik udtrukket deres spot i finalen.

2:SPAIN
3:NORWAY
4:MOLDOVA
6:BOSNIA-HERZEGOVINA
7:BELGIUM
8:SERBIA
9:BELARUS
11:GREECE
12:U.K.
15:ALBANIA
16:ICELAND
18:FRANCE
20:RUSSIA
22:GERMANY
23:PORTUGAL

Lodtrækningen har været positiv for nogle lande og negativ for andre.
Hvis vi kigger på topkandidaterne, så tror jeg primært at Belgien, Serbien og Grækenland kan komme til at lide under den tidlige start. Ligeledes er Albanien og Island efter hinanden nærmest katastrofalt, da de genremæssigt ligner hinanden meget. Især tror jeg det kommer til at gå ud over Albanien, som vil blive overskygget af Island.
Portugal var fået en perfekt start og kan virkelig overraske i år….

Senere i dag tager vi i Telenor arena og ser 2. semfinales dress rehearsal….