News Ticker

Ung dansk DJ deltager i kroatisk remix-konkurrence

I forbindelse med Kroatiens deltagelse i Eurovision Song Contest 2011, lancerede landets delegation i samarbejde med websitet Klik.hr en remix-konkurr

I forbindelse med Kroatiens deltagelse i Eurovision Song Contest 2011, lancerede landets delegation i samarbejde med websitet Klik.hr en remix-konkurrence, hvor præmien var en plads på Daria Kinzers officielle CD-single “Celebrate”.

DJs, remixere og producere fra hele verden blev inviteret til at deltage i konkurrencen og blandt de, der tog udfordringen op, var den unge, danske DJ Martin Zetterwall, som har remixet og lavet elektronisk musik det sidste års tid.

“Jeg kom frem til at jeg ville lave elektronisk musik, da jeg i lang tid havde gået og hørt elektronisk musik og så tænkte jeg at jeg gerne selv ville være den del af det musik jeg gik og hørte. Så startede på den lokale musikskole i Randers lige efter sommerferien 2010.”

Det er i øvrigt ikke første gang, at Martin deltager i en konkurrence på nettet.

“Min musikkarriere lever lidt af de remixkonkurrencer jeg finder rundt omkring på nettet. Som regel deltager jeg ikke rigtigt i dem, jeg remixer dem bare, nyder at kunne lave det jeg bedst kan lide”, fortæller Martin, hvis forbillede er en tidens mest succesfulde DJs og producere i Danmark.
“Jeg må nok sige Kato, selvom det er en virkelig svær beslutning – der er jo mange, i både undergrund og radio”, svarer Martin, da han bliver bedt om at nævne et forbillede.

Martin er 15 år gammel og kommer fra Djursland. Han gik på en normal folkeskole i 5 år, indtil han fik stillet diagnosen Autisme (Aspergers Syndrom) og startede herefter på en specialskole uden for Randers.

Til spørgsmålet om, hvad Martin fordriver tiden med, når han ikke dyrker sin musikalske interesse, svarer han:
“Jeg bruger også tid på de normale teenageting: sammen med vennerne, til fester og i klubmiljøet”.

En anden af Martins interesser er Eurovision Song Contest, som han har fulgt de sidste 7 år.

“Min forbindelse til Eurovision startede i 2003 da jeg så JESC (Junior Eurovision Song Contest) og Eurovision Song Contest i 2004, så har jeg bare været fast fan lige siden. Så da jeg kom på Facebook, fandt jeg en masse grupper for Dansk og Europæisk Melodi Grandprix, blandt andet Good Evening Europe, som også var den gruppe, der sendte mig linket til Kroatiens remix- konkurrence”, fortæller Martin.

“Når vi nærmer os et Melodi Grand prix, kan jeg godt gå og glæde mig hele ugen. Tror der var engang, hvor jeg sad ved mit TV 3 timer før og ventede på sætningen “Good Evening EUROPE!”, siger Martin, som har lidt svært ved at udpege sin klare favorit i årets konkurrence, hvor danske “A Friend in London” er med i overvejelserne.

“Jeg kan ret godt lide UK’s I Can med Blue, men syntes at de fleste bidrag virker ret useriøst producerede. Frankrig lyder også godt, men jeg må nok sige I Can”.

I år bliver TV’et udskiftet med en plads i Düsseldorf arena, hvor Martin på lørdag sidder parat, når Eurovision Song Contest finalen løber af stablen.

Du kan høre Martins bud på Celebrate-remixet her: 

For mere information:
Martin på Facebook. Der vil snart blive oprettet en Facebook-fanside.
Martin på Bandbase.dk

GEE siger mange tak til Martin og ønsker ham al mulig held og lykke med musikken i fremtiden.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »