News Ticker

Irland og Østrig har fundet en vinder

  Fredag aften var der afgørelse i endnu 2 Eurovision-lande. Her var turen kommet til Irland og Østrig. I Østrig startede man kl. 20:15 med “Österreich

  Fredag aften var der afgørelse i endnu 2 Eurovision-lande. Her var turen kommet til Irland og Østrig. I Østrig startede man kl. 20:15 med “Österreich rockt den Song Contest”, hvor 10 kunstnere var parat til finalen. 2 blev stemt videre til den såkaldte superfinale, hvor valget kom til at stå imellem den klassiske Grand prix schlager “That’s What I Am” sunget af den noget iøjnefaldende transvestitkunstner Conchita Wurst og hip-hop boybandet Trackshittaz, der trak det længste strå og med 51% af stemmerne vandt retten til at repræsentere Østrig i Baku. Det gjorde de med sangen “Woki mit dein popo”.

  Skal man gå ud fra fansenes reaktion, så var det langt fra den rigtige beslutning. Kort sagt er der i skrivende stund ingen positive reaktioner på GEEs facebook-side, hvor bidraget bl.a. får følgende ord med på vejen:

  “Offensive to all 5 senses, a song that objectifies women and that no-one outside the country can understand, not even Germans. No way is Europe going to vote for bottom-drawer party rap in Austrian dialect, Conchita was a sure top 10 entry, the winner must be lucky to get to the final”.

  Du kan lytte til bidraget herunder:

  I Irland started festen kl. 22:35 i “The late late show”. Fem bidrag er med i dysten om at repræsentere Irland i Baku, men som ventet var der aldrig den store spænding. De populære tvillinger John og Edward, tilsammen Jedward, vandt under ledelse af mentor Linda Martin, både jury- og seerafstemningen og er parate til at repræsentere Irland med sangen “Waterline”.

  Reaktionerne på det irske valg var mere blandede og efter den irske finale kunne man bl.a. læse følgende reaktioner på diverse sociale medier:

  “Great choice, better song than Lipstick – could do well for us, a contender for victory, badly sung, like a bad version of a busted/mcfly song, i actually see Ireland falling flat down the scoreboard this year! They might even stay in the semis… they really need to do wonders with this for it to stand out this year”
  Lyt til Jedward og Waterline herunder:

  <

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »