News Ticker

Eurovision shopping – Goat edition

I shopping centret Emporia, ved siden af Malmø Arena og presse centret, har de bygget et parkeringshus, hvilket i sig selv ikke er videre mærkeligt. Det mærkelige er musikken de spiller i parkeringshuset; insisterende og højlydt klassisk musik. Det kan vel sammenlignes med at brugsuddeleren står i indgangen til den lokale Brugs med en trompet og hilser alle kunder velkommen med en fanfare; en falsk, højlydt og uundgåelig fanfare. I lang tid har jeg undret mig over hvilken forretningsmæssig beslutning der lå til grund for at man generer sine kunder på den måde, allerede inden de har lagt penge i butikken.

Svaret kom til mig pludseligt under et besøg på toilettet i selvsamme shopping center. Med buksen nede og i gang med at indrette mig behageligt, overraskes jeg pludseligt af en ged der bræger. Højlydt, insisterende og akkompagneret af hvad der lyder som en lidt mindre ged. Forbavset kigger jeg mig omkring; der er ingen geder i nærheden, jeg hører ikke de karakteristiske klovslag af geder uden for båsen, men gederne bræger stadig. Og lige så hurtigt som gederne kom, forsvandt de igen. Practical joke? En ny slags legetøj med gedelyd? Jeg forberedte mig på at skulle leve resten af mit liv i uvished.

Da jeg er på vej ud af båsen dukker gedekoret op igen, lidt anderledes, lidt mere insisterende. Med døren åben kan jeg se at der i  hvert fald ikke er nogen geder i umiddelbar nærheden. Lidt dumt kigger jeg op for at spotte det skjulte kamera, men ser nu synderen: en højttaler monteret i loftet ved siden af lampen. Nogen har besluttet at alle gæster der benytter toilettet skal besynges med gedekor.

Som på Hovedbanegården i København, hvor der spilles klassisk musik på toilettet og i elevatoren ned på sporet, har man i Emporia valgt at skræmme hjemløse væk med høje, generende lyde. Udelukkende for at holde denne befolkningsgruppe fra at falde i søvn i nærheden.
Men til forskel fra Hovedbanegården, ligger Emporia midt ude i ingenting; der er bogstaveligt talt intet i nærheden. En potentiel hjemløs ville skulle gå flere kilometer bare for at kunne se over til den forjættede parkeringskælder. Ja eller tage toget selvfølgelig, men hvorfor så ikke bare fortsætte til København, hvor den klassiske musik er en lille smule mere behagelig at sove til?

Software developer and grunt level contributor at good-evening-europe.dk. If something is burning or words are spelled wrong, it will be his fault.

Translate »