Dansk eufori i Malmø

Tirsdag aften gjorde Emmelie de Forest det, vi alle havde håbet på og regnet med. Med en fantastisk perofrmance, guldlametta og fyrværkeri sikrede Emmelie Danmark en plads i finalen i Eurovision Song Contest for sjette år i træk!
Allede ved indgangen til arenaområdet stod det klart, at de danske fans var godt repræsenteret i Malmø. Uanset, hvor man kiggede hen, så var der Dannebrog i forskellig størrelse – både på stang, som kappe eller som en slags kropsindpakning. Der var også danske fans som var stillet op i landsholdstrøjen og med ansigtet malet i rød, hvid farver.
Til den danske opvarmningsfest i arenaens restaurant, var der også rød-hvide farver som ved en landskamp.
Helt overvældende var det at sidde i arenaen og høre publikums reaktion, da Emmelie gik på scenen. Allerede ved første glimt af den danske sangerinde, gik publikum helt amok i jubel. Der var hujen, klappen og masser af fans med danske flag, som nærmest ikke var nede og sidde under hendes performance.
Det samme skete under recaps og da hendes navn blev udråbt til slut i programmet.
På det efterfølgende vinderpressemøde, der holdes for de ti lande, der klarer sig videre fra hver semifinale,  skal hvert land trække en rulle papir, der afslører, hvilken halvdel af finalen man havner i. statistisk set, så er der langt større vinderchancer ved at synge sin sang i sidste halvdel af finalefeltet.
Danske Emmelie øgede hermed sine vinderchancer yderligere ved at trække en plads i 2. halvdel af finalen lørdag.
Andre glade finalister ved pressemødet.
Advertisement