News Ticker

Finalisternes 2. prøve

Onsdag bliver en travl dag for arrangørerne af Eurovision Song Contest. Kl. 11 lød startskuddet for finalisternes 2. prøve med Spanien som første land på scenen. Kl. 14.20 sluttede Italien dagens individuelle prøver af.

Kl. 17.00 åbnes der op semifinale 2’s første generalprøve. Som en del “Eurovision Song Contest education program” vil salen i dag være fyldt op med skoleelever fra området. Derfor er der kun adgang for et begrænset antal fotografer og kamerahold til denne prøve.
Vi vil derfor ikke være til stede salen, men vil blogge fra pressecentret, hvor showet vises på skærmene rundt omkring.

Kl. 21.00 er det tid til jurysemifinalen, hvor de 17 artister bliver bedømt at juryen og altså her optjener 50% af deres stemmer. Vi har billetter til showet og vil senere idag eller imorgen tidligt komme med vores endelig bud på 10 finalister.

Dagens prøver

Frankrig

Mette: Amadine er idag i frynset kjole og en frisure, som sikkert har taget lang tid at kreere, men ligner mit hår en morgen, når jeg vågner op med tømmermænd efter en Eurovisionfest.
Hendes performance er ca. det jeg havde forventet – ikke nogen imponerende vokal, men til gengæld kanaliserer hun virkelig bidragets lidt dystre og lidende tema med en meget agressiv og følelsesladet performance.
Ikke min kop te, måske kan hun hente lidt støtte hos juryen, men jeg tror sangen falder igennem hos tv-seerne. Fransksproget rock og en start i første halvdel taler ikke for en god placering til Frankrig.
I bedste fald en 15-20. plads.

Mic: Et lidt rocket indslag, hvilket jeg godt kan li. Sceneshowet virker dog en smule ukoordineret og indeholder en del mærkelige armbevægelser. Det kan være det ville give bedre mening hvis man kunne forstå fransk.

Spanien

Mette: Jeg er vild med starten, hvor en af bandmedlemmerne spiller på sækkepibe. Kombineret med den smukke blå scenebaggrund, tøris på scenen og sangerindens hvide kjole giver det en helt magisk start. Herfra går det desværre lidt ned ad bakke både med performance og med vokal.
Et par impotente raketter og en barfodet løbetur på catwalken løfter desværre ikke bidraget til mere end en forglemmelig sang, der er glemt når en af favoritterne har været på scenen.
En fin sang, men tror desværre den drukner. Som med Frankrig vil jeg gætte på en 15-20 plads, selvom jeg rigtig gerne så Spanien i toppen af årets årets finale.

Mic: Endnu et rocket indslag fra en af de fem store, og i særklasse bedre end det franske. Showet virker også en hel del mere professionelt, og passer til sangens energi. Meget flot.

Tyskland

Mette:

Mic: Et generisk dance-pop nummer fra Cascada hit-maskinen. Showet følger den opskrift der virker og indeholder absolut ingen overraskelser, måske undtaget Natalie’s lidt underlige gangstil henover walkway’en til B-scenen. Nummeret er ikke lige min kop te, men skal nok klare sig fint som sommer-hit, med eller uden en god placering i Eurovision

Sverige

Mette:

Mic: Et rigtigt fedt nummer med en fantastisk dygtig sanger i front. Jeg er ikke en fan af koreografien, den virker rodet og det er svært at følge Robin rudt på scenen da man har valgt at iklæde alle næsten ens tøj. Lidt færre dansere eller lidt mere markeret tøj til Robin havde været perfekt.

UK

Mette:

Mic: Jeg falder ikke i svime over UKs bidrag bare fordi det er Bonnie Tyler der synger. Nummeret er kedeligt og helt ulig hvad Bonnie ellers kan præstere. Sceneshowet er ligetil og overrasker ikke, heller ikke da Bonnie træder op på B-scenen og bliver løftet op af en lift. Lidt for meget pomp til et lidt for fladt nummer. I de tre prøver vi har overværet idag lød det desuden som om Bonnie har problemer med starten af nummeret; ikke et godt varsel.

Italien

Mette:

Mic: Endelig, endelig, endelig en kunstner der bare er – kunstner. Ingen dansere, ingen flammer og raketter, intet andet end en sanger der synger. Det er simpelt og flot på samme tid. Det sker intet der tager fokus fra budskabet, selvom han spadserer en tur over til B-scenen.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »