News Ticker

Vores bud på årets finalister SF2

Så er vi klar igen med et bud på hvilke 10 sange, der går videre har semifinale 2. Serbien og Kroatien drillede os begge og vi så istedet finalepladser til Lithaun og Belgien. 2 positive overraskelser – dejlige sange, som dog ikke har klaret sig så godt ved prøverne og derfor i vores forudsigelse røg ud i mørket. Og ja jeg beklager meget overfor den kære Andrius at jeg kaldte ham en død sild 😉 Jeg er faktisk rigtig glad for “Something”.

Da vores indbyrdes konkurrence endte uafgjort med 8/10 til begge i den første semifinale, ja så er der alt på spil i denne semifinale. Æren og håneretten det næste års tid 🙂

Umiddelbart er semifinale 2 noget sværere at forudsige og der er ikke så mange sikre finalister, som det var tilfældet i semifinale 1.
I aftenens finale er der få sikre, få uden chance og en helt masse måske’er. Så der har bl.a. været overvejelser om startplacering, juryfavoritter, blokstemmer og udelukkelse vha. genrelighed med ind over.

Læs også: Live! Semifinale 2 – generalprøve 1

Her først et sneakpeak af aftenens show:


Mettes 10 bud:

I rækkefølge efter sandsynlighed

De sikre:
Norge
Azerbaijan
Georgien
Grækenland
Island

De sansynlige:
Malta
Albanien
San Marino (kan dog floppe)
Finland

Måske’erne:
FYR Makedonien
Bulgarien
Rumænien

De fortabte:
Letland
Armenien
Israel
Ungarn
Schweiz

Så kommer vi til det endelige gæt.

Norge
Azerbaijan
Georgien
Grækenland
Island
Malta
Albanien
Finland
San Marino
FYR Makedonien

I går aftes, da vi fik et recap af aftenens show, fik jeg dog pludselig bange anelser for San Marino. Havde personligt glemt alt om “Crisalide” efter vi havde hørt 17 bidrag.
Det er en kæmpe fanfavorit, men den kan altså floppe og gå glip af finalen. Den frygtede start som nummer 2 kombineret med at San Marino normalt ikke har så mange venner. Men omvendt gik Estland videre fra plads nr. 2 med en ikke engelsk-sproget ballade, så måske skulle jeg indstille frygten igen.
Lige på grænsen har jeg Rumænien – meget catchy omkvæd, vokal pragtpræstation, visuelt flot – men også en sang som helt sikkert vil dele vandene.
Men hvem kunne glippe og misse finalen, hvis det ikke bliver San Marino? Finland med masser af gimmicks,  den simple performance fra Malta? Eller det etniske bidrag fra FYR Makedonien?

Det ved vi meget mere om kl. 23.00 i aften.

Michaels 10 bud
FYR Makedonien
Azerbaijan
Island
Norge
Finland
Malta
Albanien
Grækenland
Rumænien
San Marino

Makedonien, Azerbaijan, Island og Norge har jeg som sikre finalister;
Makedonien tror jeg på kan overleve en lidt sløj performance fra den mandlige halvdel, fordi Esma har karisma nok i sig selv. Det er et unikt bidrag som man vil kunne huske når der bliver åbnet for afstemningen.
Azerbaijan’s over kommercielle nummer (uden skyggen af lokalt islæt) skal nok gå videre. Man kan nærmest se de store pengeposer der har skiftet hænder for at realisere dette bidrag, og jeg tror publikum som sædvanlig æder det.
Island stiller med et bedste bud på en ballade overhovedet i år. Absolut en værdig finalist og flot at de ikke har forsøgt en oversættelse.
Norge tror jeg har appel til mange seere, da der ikke er ret meget elektronisk pop. Koblet med en dygtig sangerinde i front tror jeg dette bidrag bejler til denne semifinale’s førsteplads.
Finland kunne jeg ikke lide da jeg først hørte den, men den er vokset og blevet et ret godt nummer som helt sikkert fortjener en plads i finalen.
Malta er en elegant og simpel fortælling hvor de, efter min mening, bruger baggrunden helt rigtigt til at gentage budskabet. Jeg er sikker på den er en vinder hos det store publikum.
Albanien er kommet med på listen, ikke fordi den i sig selv er super god, men fordi den er et klasser bedre bud på et rock nummer end Armenien. Hvis vi antager at kun et af de to rock bidrag i denne semi får stemmer, så bliver det Albanien.
Grækenland tror jeg rammer en nerve i folkestemningen lige nu. Jeg tror den vil høste stemmer mere på budskabet end på reel kunstnerisk værdi. Det er et lidt rodet nummer der minder om Portugal’s bidrag fra 2011.
Meget mod min vilje er Rumænien kommet med på listen. Jeg bryder mig ikke om bidraget fordi det synes at tage pis på en reel kunstform frem for at benytte sig af den. Men bidraget er uden diskussion unikt og vil nok kunne appellere til nogle seere.
Jeg er lidt bange på San Marino’s vegne. Den prøver at være to ting på en gang og den løber over skærmen som nummer to i aften. Den kan risikere helt at blive glemt på trods af at det er et fint nummer.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »