News Ticker

Danmark får start nummer 18 i finalen

Torsdag aften løb den 2. semifinale over skærmen fra Malmø arena. Endnu et flot show fra SVT’s side og 10 glade “vindere”. Der var igen plads til et par overraskelser. Den første finalist, der blev udråbt var ungarske ByeAlex og sangen ‘Kedvesem’, som har haft en del (bl.a. danske) fans her i Malmø. Det var dog de færreste, som regnede med, at det var nok til en finaleplads til den meget unikke og lidt skæve sang.Armeniens sang ‘Lonely planet’, som af de fleste blev betragtet som en sikker bundkandidat, gav på trods af en del protester i salen,  Armenien sin 5. finaleplads af 6 mulige – kun Emmy, som i 2011 sang “Boom Boom”, har til dato misset kvalifikation.
Netop kvalifikationsstatistikken er faktisk relevant at inddrage her. For hvis man havde set bort fra sangenes kvalitet, startlodtrækning samt hvilke lande der kunne stemme i hvilken semifinale, ja så kunne du faktisk gættet fået 8 ud af 10 lande rigtigt i denne semifinale. Det er én mindre end hvad vi her på Team G.E.E. præsterede ;-)2 andre statistiske hændelser skal desuden nævnes her. Det er første gang siden 2009, at ALLE nordiske lande er repræsenteret i finalen og (måske medvirkende hertil) så er hele ex-jugolslavien sendt hjem til tabernes halvø. De eneste repæsentanter for Balkan er Rumænien og Grækenland.Som noget nyt i år, så har det været op til SVT at bestemme rækkefølgen i finalen og efter at deltagerne på vinderpressemøderne har trukket en plads i enten første eller anden halvdel af af showet.

01. Frankrig
02. Litauen
03. Moldova
04. Finland
05. Spanien
06. Belgien
07. Estland
08. Hviderusland
09. Malta
10. Rusland
11. Tyskland
12. Armenien
13. Holland
14. Rumænien
15. Storbritanien
16. Sverige
17. Ungarn
18. Danmark
19. Island
20. Azerbaijan
21. Grækenland
22. Ukraine
23. Italien
24. Norge
25. Georgien
26. Irland

Herunder billeder fra pressemødet:

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »