Mic’s bud på finalen

Mit bud på en grupperet rækkefølge. Som en god patriot har jeg selvfølgelig Danmark på førstepladsen, men som tiden går tror jeg mindre og mindre på det. Måske er jeg bare vandt til at blive skuffet på trods af gode bookmaker odds.

Læs også Mette’s bud på finalen!

Advertisement

1-5
1. Danmark
2. Ukraine
3. Azerbaijan
4. Holland
5. Grækenland

6-10
Norge
Rumænien
Island
Rusland
Tyskland

11-15
Italien
Finland
United Kingdom
Sverige
Malta

16-20
Hviderusland
Irland
Moldova
Spanien
Estland

20+
Ungarn
Frankrig
Georgien
Litauen
Belgien
Armenien

1. Frankrig
Rocket indslag uden mange chancer. Amandine’s stil tror jeg ikke appellerer til hverken jury eller seere.

2. Litauen
Endnu et lidt rocket indslag uden chancer.

3. Moldova
Flot sang og flot show. Tror dog ikke seere vil kunne lide den. Det er den type sang der skal høres en del gange før den bider sig fast. Juryen vil nok holde den over vandskorpen.

4. Finland
Peppet og op-tempo sang med en energi-bombe i front. Juryen vil dog nok ikke tildele den mange point. Eneste egentlige konkurrent til denne sang er Tyskland

5. Spanien
En udmærket sang, dog uden de store chancer.

6. Belgien
Jeg tror ikke rigtigt på den her. Sangeren virker forvirret og er efter sigende også blevet forkølet.

7. Estland
Desværre for Estland er der rigigt mange flotte (og mindre flotte) ballader med i år. Den her mangler noget der får den til at skille sig ud, den kører efter den samme skabelon som er blevet brugt siden 70erne.

8. Hviderusland
Kedeligt. Belastende. Irriterende.

9. Malta
Dette bidrag spås ikke mange chancer blandt fans. Det er jeg nu ikke så sikker på, det er ikke en decideret vinder, men jeg tror den vil overraske positivt. Om ikke andet tror jeg juryen vil kunne lide dette bidrag.

10. Rusland
Et fladt og kedeligt bidrag fra Rusland som gentager stort set det samme budskab som altid fra den side.

11. Tyskland
Den her skal nok blive et hit henover sommeren. Jeg tror ikke den kommer til at kunne blande sig i toppen, men det er heller ikke nødvendigt når man kun er med for den gratis omtale.

12. Armenien
Puddel rock når det er værst. Ufatteligt at den kunne snuppe pladsen i finalen fra Albanien. Jeg tror stadig ikke på at de kan gøre sig forhåbninger om andet end at deltage.

13. Holland
Jury godte. Jeg tror ikke den har så bred appel blandt seerne som mange andre fans frygter. Den skal nok klare sig rigtigt godt, men jeg tror den mangler det sidste for kunne vinde. Anouk har hele ugen set mildest talt uengageret ud.

14. Rumænien
Min respekt for Cesar vokser jo mere jeg følger ham. Det er et teknisk svært stykke arbejde  han leverer. Den eneste anke jeg egentlig har tilbage er at hvis han selv mener at Dracula er en cliche og han helst ikke vil sammenlignes, hvorfor faen er hans show så gennemsyret af vampyr undertoner? Røde farver, en kappe/kjole og røde djævle-dansere? Den er mærkelig og unik på samme tid.

15. United Kingdom
Bonnie virker træt. Hun skal nok få stemmer fordi hun er den legende hun er, men ret meget mere bliver det nok ikke til. Den er på ingen måde en favorit til at vinde, på trods af at fans her i Malmø er helt grassat vilde med den, jeg vil kalde det “Bonnie effekten”.

16. Sverige
En svær sang at synge med på. Danse-showet omkring Robin ødelægger den lidt for mig. Det er rodet og meningsløst og Robin er svær at følge da alle på scenen er ens klædt.

17. Ungarn
En overraskende finale deltager. Jeg tror ikke på den har mere damp end til det.

18. Danmark
Ifølge bookmakerne er Danmark kæmpe favorit. Men bookmakere kan man ikke stole på. Der er ingen tvivl om at Emmelie leverer, også i aften, hun har været meget stabil i alle de prøver vi har set. Top 5 som minimum, men jeg er ikke helt overbevist om at vi kan vinde. Slet ikke med Azerbaijan, Ukraine og Norge alle sammen på scenen efter Emmelie. Vi håber på en sejr!

19. Island
Eythor er, som Emmelie, en kunstner der leverer hver gang. Stærk performance og går på lige efter Danmark. Balladen er på islandsk, hvilket nok vil koble nogle seere af. Juryen elsker uden tvivl dette bidrag, men det bliver nok til en placering lige uden for top 5.

20. Azerbaijan
Pengemænd har endnu en gang gjort det muligt for Azerbaijan at stille med et bidrag der lefler for alle de stemmeberettigede grupper. Spørgsmålet er vel mest hvor meget de kan få ud af nabostemmer, når nu der både er Rusland og Ukraine i samme blok der skal have stemmer. Hvis en i den blok vinder tror jeg mere på Ukraine. Top 5 som sædvanligt, men jeg tror at Azerbaijan’s bidrag i år mangler den sidste lille del for at kunne gå hele vejen.

21. Grækenland
En dark horse til sejr? Ingen Balkan lande tilbage i konkurrencen, så der er kun en at stemme på for dem, hvis de går op i hvor bidraget kommer fra mere end bidragets kvalitet. Selve sangen er ikke en værdig vinder efter min mening. Det er fint nok at stille med en protestsang, men heller ikke mere end det, nu har vi hørt at i har det hårdt, fair nok, kom videre.

22. Ukraine
Efter min mening den største konkurrent til Emmelie. Går på som nummer 22, med kun Norge som seriøs konkurrent efter. Det kunne godt se ud til at vi skal til Ukraine næste år.

23. Italien
Endnu en gang stiller Italen med et flot kunstnerisk bidrag. Jeg tror ikke på at de igen kan lande i top 5, i hvert fald ikke med dette bidrag. En top 10 placering er mit gæt.

24. Norge
Der er bred enighed blandt fans om at dette bridrag nok er lidt for moderne til mange seere. Det er jeg ikke sikker på, hvis den argumentation holdt så ville Loreen aldrig have vundet. Jeg tror dog ikke på at frøken Berger er så stor en konkurrent til Emmelie som bookmakerne vil have os til at tro. En placering lige uden for top 5 hende, outside chance for at tage sejren.

25. Georgien
Sceneshowet virker forfærdeligt konstrueret og teksten lyder som om den er blevet oversat af en sjette klasse eller eventuelt skrevet af en elev i sjette klasse. Ufatteligt elendigt.

26. Irland
Et show og en sang der appellerer til en helt speciel gruppe mennesker. Det er nok bare desværre langt fra nok til at kunne gøre sig gældende. Den skal nok blive spillet på Europa’s dansegulve henover sommeren dog, den gør sig godt til dans og fest tror jeg.

Comments are closed.