News Ticker

Sejr til Emmelie og en fantastisk fest!

Efter et flot show, men en mindre spændende afstemning, så fik vi det vi alle havde håbet og ventet på, nemlig en dansk vinder! 26 sange gav deres aller bedste, men kun én sang, kunne snuppe sejren og trofæet. Det blev ‘Only teardrops’ som fik 281 points af de europæiske tv-seere og juryer. Nærmeste konkurrenter blev Azerbaijan med 234 points og Ukraine med 214.

Udover at vinde finalen, ja så vandt Emmelie også sin semfinale med 167 points efterfulgt af Rusland med 156 points og Ukraine med 140 points. Se hele stillingen her.

Sangen er skrevet af Lise Cabble, Julia Fabrin Jakobsen og Thomas Stengaard.

Foto: TV2

En aften i kameralysets fokus
Vi overværede showet fra Pressecentret, som var fyldt med feststemte pressefolk og fanakkrediterede. Der var masser af fokus på Danmark og adskillige udenlandske medier bad om interviews både før, under og efter showet. Vi blev spurgt om adskillige ting mellem himmel og jord, men primært om hvorfor Danmark skulle vinde og hvilke andre favoritter, der kunne løbe af med sejren.

Da det stod klart, at Emmelie ville tage sejren, var vi konstant oplyst af kameralys og ved hvert point Danmark fik, kom der en kameramand for at næroptage vores reaktion. Tror også en tv-station eller 2 har fået nærbillede af ægte danske teardrops fra undertegnede 🙂
Den gamle Eurovision-klassiker blev også sunget adskillige gange “We are the winners…. of Eurovision. We are, we are!!!!”.

Efterfølgende blev der fra rigtig mange medier spurgt til, hvor næste års show ville blive afholdt. København eller Herning? Eller måske Ålborg? Mange kendte i forvejen til Parkens dårlige lyd.


Gode råd til bedre resultater
Flere udenlandske medier ville have “professionelle” råd til hvordan deres eget land kom til at klare sig bedre. En spansk journalist var ked af de mange dårlige resultater og ville gerne lære noget af Danmarks udvælgelse. I år var årets spanske kunster valgt internt – men skulle man gøre som i Danmark og hvordan er det nu lige vi gør det? 🙂
En af de mere søde kommentarer, stod en israelsk journalist bag, som adskillige gange gentog “I wanna be like you”…. Han var i øvrigt på vej til København dagen efter, for at gå i tivoli og se resten af byen med en CPH-card.

Finsk tv var også meget interesserede i årsagen til den finske fiasko. Hvorfor sluttede ‘Marry me’ så lavt – var det pga. de mange gimmicks eller måske kysset i slutningen af sangen? Det sidste afviste vi og pegede også på den uheldige startlodtrækning.

Eneste skår i glæden var at SVT pga. pludselig regelændring nægtede os adgang til at deltage i Vinderpressemødet – på trods af adskillige tomme stole i lokalet. Vi havde haft adgang til alle de øvrige pressemøder uden nogen problemer. Der var tale om 7 danske fans, som med store Dannebrogsflag om skuldrene havde fulgt og støttet Emmelie de sidste 2 uger både under prøverne og til showsene.

Vi håber og stoler på at Danmark, som næste års arrangør, vil tage fansene mere seriøst end SVT.

Årets fest på Euroclub

Efter at alting så småt sluttede i Pressecentret rykkede de danske fans ind i Euroclubben, hvor vi havde en helt fantastisk fest! Masser af lykønskninger fra andre feststemte fans fra forskellige lande.
Hvis man ser bort fra SVT, ja så er årets tema ikke helt forkert “We are one”!

Adskillige svenske øl blev drukket og der blev sunget med på dejlige Eurovision-klassikere som ‘Fairytale’, ‘Moja Stikla’ og ‘Euphoria’. Vi nåede desuden at høre det meste af Emmelies vinderperformance på scenen.

Vi fik en lille snak med sangskriver Thomas Stengaard, som også havde smagt godt på de svenske øl.

Ved nabobordet sad den smukke norske jente Margaret Berger. I fanklubben besluttede vi at udnævne hende til æresdansker for at kunne holde sig oprejst indtil klokken fem under seriøs indtagelse af alkohol.

Vi kan desuden tilbagevise alle græske rygter! Alcohol is NOT free. Not even close! En svensk øl koster den nette sum af 60 SEK 🙂

På trods heraf, så lykkedes det at få promillen godt i vejret og vi glemte også alt om “tomorrow”, hvor vi skulle pakke og have hentet bilen ved arenaen, inden udtjek fra hotellet. Ikke at forglemme køre 3,5 timer hjem til det jyske.

Men ingen tømmermænd er så slemme at de ikke kan afhjælpes af en svensk MAX-burger og en kold cola! I alt fald ikke når man lige har vundet Europa-mesterskabet i musik og har haft en fantastisk aften med dejlige venner fra fanklubben!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »