News Ticker

Her er det fulde resultat fra ESC 2013

39 lande deltog i Eurovision Song Contest 2013, hvoraf de 33 skulle igennem en semifinale, for at kvalificere sig til den store finale. Det betød bl.a

39 lande deltog i Eurovision Song Contest 2013, hvoraf de 33 skulle igennem en semifinale, for at kvalificere sig til den store finale.

I Semifinale 1 var Serbien blandt favoritterne til at kvalificere sig. Det blev dog kun til en 11. plads til de 3 piger fra Moje 3. Også de 6 tenorer fra Kroatien var af mange spået en pæn placering i semifinale 1. De måtte tage til takke med en 13. plads.

Derimod blev der plads til Lithaun og Belgien, som ikke blev spået mange chancer, efter deres første prøver i Malmø.

Det skal også bemærkes at Emmelie sejrede i sin semifinale.

Se det samlede scoreboard for semifinale 1

I semifinale 2 var der igen overraskelser. Fan-favoritten Valentina fra San Marino, som i årets OGAE-afstemning sluttede på en 2. plads efter Emmelie de Forest, måtte sige farvel. Det blev kun til en 11. plads for den flotte ballade ‘Crisalide’.
Blandt fanfavoritterne var også frelsens hær-bandet Takasa fra Schweiz og Israelske Moran, som heller ikke kom i blandt de 10 finalister fra denne semifinale.
Det gjorde heller ikke ex-Jugoslaviens sidste håb, Esma og Lozana fra FYR Makedonien.

Istedet blev det til en finaleplads til Ungarn, Rumænien og Armenien. Sidstnævnte under stor protest fra fansene i salen.

Se det samlede scoreboard for semifinale 2

I finalen hørte vi bidrag fra 26 lande. Blandt de mere bemærkelsesværdige resultater var, at en af bookmakerfavoritterne samt pressens favorit fra Georgien faldt igennem og sluttede på en 15. plads.

Heller ikke Sveriges Robin Stjerberg sluttede Top 10 på trods af pæne odds.
Det blev også til endnu en britisk nedtur, da Bonnie Tyler på trods af en enorm støtte i Malmø, sluttede på en 19. plads.

Frankrig og Spanien måtte (igen fristes man til at sige) ned i bunden af scoreboardet. Derimod var det en overraskelse for de fleste, at de tyske verdensstjerner Cascada fulgte Spanien og Frankrig og sluttede på en 21. plads. Mange fans havde ‘Glorious’ som en Top 5-kandidat og også hos bookmakerne lå sangen pænt til.

Derimod overraskede deltidssangeren og lægen Gianluca fra Malta med en flot 8. plads og Holland kom for første gang siden 2004 i finalen og sluttede i Top 10.

Grækenland var igen at finde i Top 10 og det samme var Italien, Rusland, Azerbaijan og Ukraine, som har klaret sig rigtig godt de senere år.

Se det samlede scoreboard for finalen

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »