Conchita Wurst bekræftet for Østrig

Få dage efter, at Østrig bekræftede sin deltagelse i København 2014 (sidste del af den sætning bliver man aldrig træt af at skrive :-), afslørede ORF også valget af kunstner. Det bliver Conchita Wurst (aka Tom Neuwirth), som i 2012 deltog i den østrigske finale med sangen “That’s what I am”, hvor hun (han) blev slået på målstregen af Trackshittaz.

Det har ikke været nemt for Østrig de senere år. Vi skal 10 år tilbage for at finde noget, der bare minder om en topplacering. I 2003 sang Alf Poier sig til en 6. plads med “Weil der Mensch zählt” i året, hvor Sertab Erener sejrede med “Everyway that I can”.

Advertisement

Nu er det op til den skæggede dama, Conchita Wurst at vende op og ned på den statistik. Conchita er  24-år og har altid ønsket sig en karriere indenfor Showbiz. I 2006 var han en del af talentshowet ‘Starmania’, og i 2007 blev han en del af boybandet “jetzt anders! Han optrådte for første gang som Conchita Wurst “Die Grosse Chance” i 2011 og  i 2012 var Conchita altså at et mulehår fra at kvalificere sig til Eurovision i Baku.

Se videoen fra den nationale finale i 2012  herunder:

Comments are closed.