News Ticker

EBU til krisemøde i Tyrkiet

I et sidste forsøg på at få Tyrkiet med til København, har EBU nu  aftalt et krisemøde med TRT. Efter mødet, som finder sted i Istanbul om to uger, vil vi træffe den endelige beslutning, om vi vil deltage i Eurovision Song Contest 2014 i København, udtaler TRT’s direktør Ibrahim Sahin i den pressemeddelelse, som du kan læse nederst på siden.

Tyrkerne er både utilfredse med “the Big 5” og med afstemningsreglerne, der gør, at professionelle juryer har halvdelen af magten. Utilfredsheden har nu udmundet i at lande, udover at trække sig fra Eurovision, også har grundlagt deres egen musikkonkurrence, Türkvision, som løber af stablen for første gang til december.

Reglerne for næste års Grand Prix ligger imidlertid fast og kan ikke ændres. “TRT informerede os aldrig om deres overvejelser, inden de trak sig, så det var et fait accompli. I kan være sikre på, at vi er meget ivrige for at få dem tilbage”, har EBU’s event supervisor, Sietse Bakker for nylig udtalt til Esctoday.

Pressemeddelelse:

“With the new changes of the rules which will give more transparency about the results, where the juries also will have to explain how they voted the day after the contest, it is of course important to have a chance to object to the results, but our criterias haven’t been met yet. Think about a country that 10 millions of fans voted for in the contest and then only three people can change the result with 50% of the final results. Jury result should therefore be limited and the public opinion matter most. And there is also an absurdity about the big five (Germany, United Kingdom, Italy, Spain and France) who we think should have to qualify as well via the the semi-finals. After the meeting that will be held in two weeks in İstanbul, we will give our final decision about maybe joining the Eurovision Song Contest 2014 in Copenhagen”.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »