News Ticker

Emmelie de Forest bliver første vinder af “Mylle-prisen”

Lørdag eftermiddag var mere end 100 danske Melodi Grand Prix-fans fra nær og fjern samlet i Christianshavns beboerhus i København. Anledningen var fanklubbens årlige træf, som udover masser af danske og internationale Grand Prix-hits fra DJ-pulten, også bød på overrækkelse af den nystiftede pris “Mylle-prisen”, som  gives til en person, som har gjort noget ekstraordinært for Grand Prix’ets udbredelse i Danmark.

En stor ære at få overrakt Mylle-prisen

Omkring kl. 15.15 var spændingen blandt de mange fans på sit højdepunkt og jublen ville ingen ende tage, da Grand Prix legenden Jørgen de Mylius trådte op på scenen, for at uddele prisen.

“Fra det øjeblik jeg så din optræden ved det danske Melodi Grand Prix, var jeg ikke i tvivl. Hvor er jeg glad for at jeg stemte på dig. Vi var jo 5 dommere og det var ikke alle 5 dommere, der stemte på Emmelie til slut. Jeg sad i midten og de 2 til venstre stemte også rigtigt. De 2 andre til højre – de stemte helt forkert”, udtalte Jørgen. Det affødte både latter og jubel fra de mange feststemte fans.

Der var stående klapsavler til Emmelie de Forest, da hun til fansenes store overraskelse personligt kom og tog imod prisen på scenen i Christianshavns beboerhus.  Det var en lykkelig, rørt men også meget nervøs Emmelie, som med rystende hænder læste sin takketale op fra et medbragt papir.

Mylleprisen_red

“Det er en stor ære at få tildelt denne her pris af jer, og så ovenikøbet af en levende legende. I skal vide, at det er en ting der betyder rigtig meget for mig. Det betyder meget for mig med jeres opbakning!”, nåede Emmelie at udtale, inden hendes tale for en kort stund blev afbrudt af Jørgen de Mylius’  ihærdige og humoristiske forsøg på at indstille mikrofonens højde, så Emmelie kunne fortsætte sin takketale.

Fantastisk, spændende og benhårdt

“Siden jeg vandt det danske og det internationale Melodi Grand Prix er der sket så meget i mit liv. Det har været som en  hvirvelstorm. Det har både været fantastisk, spændende og benhårdt, ups and downs”

Også de danske fans fik en hilsen med på vejen i Emmelies takketale. “Uden jer var det aldrig gået og i fællesskab er det nu lykkedes at trække det internationale Melodi Grand Prix til Danmark. Og jeg glæder mig til, sammen med jer, at give Europa et show som de aldrig glemmer”.

Emmelie kvitterede, på Jørgen de Mylius’ opfordring, med at synge en bid af sin vindersang “Only Teardrops”, som en stor del af de fremmødte fans valgte at forevige på deres telefoner og kameraer.

Efter prisoverrækkelsen stod en stor del af de feststemte fans i kø for at få taget et billede med Emmelie eller få en lille snak med den søde og imødekommende sangerinde.

Em-fan

Mylle: Grand Prix er en stor del af mit liv

En oplagt og glad “Mr. Grand Prix” Jørgen de Mylius sagde efterfølgende i et interview med Melodigrandprixfans.dk, at han synes det er sjovt at få en pris opkaldt efter sig. Han uddyber at han også føler, der er en vis relevans i det. “Jeg har været vært ved 11 danske Grand Prix’er og været ude og kommentere 24 gange. Det er en stor del af mit liv!”

Oplevelserne med Grand Prix er bl.a. beskrevet i Jørgen de Mylius’ nyligt udgivne selvbiografi “Tak for al musikken“. Bogen indeholder Jørgens erindringer fra hans barndom i 50’erne i København, hvor hans musikinteresse startede ved at lytte til Radio Mercur og Radio Luxembourg til hans mange møder med kendte musikere som bl.a. The Beatles, Rolling Stones, Cliff Richard, Abba samt mange kunstnere.

Ved årsmødet benyttede mange fans sig også af muligheden for at købe en signeret bog og få taget et billede med legenden. Undertegnede fik også et dejligt minde fra den folkekære tv-vært, nemlig Jørgens visitkort – i forbindelse med at han spurgte mig, om jeg ville tage et billede af ham og Emmelie – se artikelbillede. 🙂

Mylle_red

Læs mere om lørdagens årsmøde senere i denne uge, hvor du også kan se video fra nogle af de optrædende ved festen.

Se flere billeder i vores galleri.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » Galleri: Årsmøde 2013 i Melodigrandprixfans.dk
  2. Good Evening Europe » Emmelie de Forest er “Årets Europæer”

Comments are closed.

Translate »