News Ticker

Amina Annabi synger svensk vuggevise

Amina Annabi, kendt fra Eurovision 1991, har udgivet en splinterny sang med titlen “Aurora Borealis”. Sangen er en del af “The North Porject”, hvor Amina pga. sin kærlighed til Skandinavien har valgt at give sin fortolkning af de traditionelle svenske vuggeviser.

“The North Project” fortolker og laver nye versioner af nordisk musik “to evoke the frosty chill of nature” og benytter sig til det formål af nogle af de bedste vokaler i verden, heriblandt altså den tidligere Eurovision-deltager.

Den fransk-tunesiske sangerinde Amina Annabi repræsenterede Frankrig i Rom i 1991 med C’est Le Dernier Qui A Parlé Qui A Raison og sluttede på en anden plads med 146 points, efter en uafgjort afstemning, hvor man måtte søge dybt i reglerne for at kåre en vinder.

Efter finalen i 1969, hvor fire lande endte i toppen med det samme antal points, og der blev udråbt fire vindere, tilføjede man den regel, at hvis der var mere end én sang med det højeste antal points, skulle vinderen være den, der havde fået toppoint flest gange. Også her stod det lige mellem Sverige og Frankrig, så man gik videre til 10 points. Sverige havde fået 10 points fem gange mod Frankrigs to gange 10 points. Derfor blev Carola udråbt som vinder med Fångad av en stormvind. 

Reglerne er siden ændret således, at den sang, der har fået stemmer fra flest lande, vinder. Havde de nuværende regler været gældende i 1991, ville Frankrig have vundet, eftersom den franske sang havde fået points fra 18 lande, mens den svenske kun fik points fra 17.

Hør den nye sang på SoundCloud herunder og Amina’s flotte bidrag fra 1991 længere nede på siden:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/115738725″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 

The North Project på Facebook

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »