News Ticker

Breaking news! Tyrkiet melder officielt afbud til Eurovision

  Tyrkisk tv har idag bekræftet, at landet ikke deltager i København. Det skriver fansitet Esctoday.

  Det sker samme dag, som en anden af de usikre deltagerlande netop har bekræftet deres deltagelse, nemlig Portugal.

  Læs også: Breaking news!Portugal har bekræftet deres deltagelse i København!

  Tyrkiet besluttede sidste år at trække sig fra konkurrencen. I december 2012 kom en officiel tilbagetrækning med den begrundelse, at landet ikke ville konkurrere under de nuværende regler. Det er både 50/50 jury/seer-afstemningen samt The Big 5’s automatiske kvalifikation, som tyrkerne er utilfredse med. De mener ikke reglerne er fair.

  Tyrkiet lukker dog ikke døren helt for Eurovision, men lader den stå på klem for en mulig tilbagevenden i den nærmeste fremtid.

  Tidligere på året stiftede tyrkerne deres eget alternative Grand Prix, Türkvision, som kommer til at løbe af stablen d. 19. og 21. december med 18 deltagende lande/regioner.

  Læs også: Her er deltagerne i Türkvision

  Tyrkiet debuterede i Eurovision Song Contest i 1975 med Semiha Yanki’s “Seninle bir dakika” og fik deres hidtil bedste placering i 2003 med Sertab Erener’s “Every way that I can”.

  Herunder gensyn med maNga, som var tæt på sejr i 2010. “We could be the same” sluttede på en 2. plads efter Lena i Oslo.

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » ESC 2014: 37 lande deltager i København

  Comments are closed.

  Translate »