ESC 2014 – Rygtebørsen

De sidste fans havde knapt forladt Malmø, inden de første rygter for næste års konkurrence opstod. Vi tager et kig på de rygter, som i øjeblikket venter på at blive af- eller bekræftes i forbindelse med Eurovision Song Contest 2014. Artiklen opdateres løbende med nye rygter. Kommenter gerne under artiklen, hvis du har tips.

 Mihai Trăistariu tilbage i “Selecţia Naţională”?

Den sanger, som til dato har opnået flest points for Rumænien (172), Mihai Trăistariu har udtrykt sit ønske om at repræsentere Rumænien i København. I 2006 var han én af favoritterne til at tage trofæet i Athen med bidraget “Tornerò”.  Om han er én af finalistnerne ved årets rumænske finale, ved vi først d. 20. februar.

Advertisement

 

Skal den russiske hærs kor med i Eurovision?

Den russiske hærs officielle kor skulle ifølge Ria Novosti være potentiel deltager i den russiske udvælgelse til København 2014.

“We have the lyrics already, now we need to find a composer,” udtaler Leonid Malev fra Alexandrov Russian Army Academic Song and Dance Ensemble og tilføjer “The lyrics will hopefully catch the attention of Russian and European citizens”.

Ruslands nationale udvælgelse skydes i gang i november og vinderen findes nytårsaften, d. 31 .december.

Koret blev grundlagt i 1928 og på trods af at de fleste medlemmer i dag er civile, er koret stadig klædt i militæruniform. Korets repertoire består af omkring 2000 kompositioner primært indenfor russisk folkemusik og melodier fra Sovjet-æraen. Der er dog også opera-klassikere og et par pop-hits i blandt.

Koret har været på adskillige turneer og bl.a. optrådt med verdenskendte musikere som Pink Floyd, Leningrad Cowboys og t.A.T.u.

Hvis det russiske kor ender med at gå i fodsporene på bl.a. Dina Garipova og bedstemødrene fra Buranovskiye Babushki, så bliver det ifølge EBU’s regler med nyt navn og uden deres karakteristiske uniformer. En udfordring som også årets schweiziske repræsentant Salvation army blev stillet overfor forud for konkurrence i Malmø. Bandet måtte skifte navn til Takasa og frelsens hær-uniformerne blev erstattet af hvide dragter.

 

Frasorteret X-Factor-deltager for Irland?

Wiwibloggs nævner Melanie McCabe, som potentiel deltager i den irske preselection forud for 2014. I årets konkurrence skulle den spirende stjerne have deltaget i Irlands finale med sangen “Kiss me”, men valgte at trække sig for at fokusere på sine studier. McCabe har hele 4  gange forsøgt sig i X-Factor, men aldrig kvalificeret sig til live-showsene.

 

Ruth Lorenzo for Spanien?

Avisen The Express nævner Ruth Lorenzo som næste års internt valgte kunstner for Spanien. Ruth Lorenzo har bl.a. deltaget i X-Factor i England i 2008, hvor hun sluttede på en 4. plads og efterfølgende udsendte singlen ‘Burn’, som kom på hitlisterne i Spanien.

Simon Cowell i den brittiske udvælgelse?

Ifølge rygterne, så kan den berygtede realitykonge, Simon Cowell blive en del af udvælgelsesprocessen i Storbrittanien næste og dermed forsøge at komme landet til undsætning efter nogle år med ringe resultater. Simon har været med til udvikle de populære realityprogrammer X-Factor og Talent.

 

Af/bekræftede rygter:

 

Russian daddy i Eurofest 2014?

Ifølge Oikotimes, så har der floreret rygter om at DJ Kazimir a.k.a. Russian Daddy skulle deltage i Hvideruslands preselection Eurofest. Rygtet er dog afkræftet af den nationale tv-station, som også hævdede at der ville komme en officiel meddelelse under Junion Eurovision 2013-udvælgelsen.

 

Succesfuld rumænsk duo tilbage i 2014?

Rygter siger, at rumænsk tv i øjeblikket overvejer at genbruge den succesfulde duo Ovi and Paula Seling, som i 2010 i Oslo gav landet en flot 3. plads – i øvrigt lige foran danske Chanee og N’evergreen – med sangen ‘Playing with fire’.

Ovi med det civile navn Ovidiu Cernauteanu, er rumæner, men har i 15 år boet i Norge. Efter succesen ved Eurovision 2011 i Oslo vendte han tilbage til Rumænien. I øjeblikket er han ifølge Wiwibloggs på vej tilbage til Oslo for at indspille en ny plade. Blandt materialet til dette album findes også et nummer, som er skrevet med ESC 2014 i tankerne. Ovi kommer dog ikke med nogen bekræftelse og afslører heller ikke, hvorvidt han overvejer at stille op for Rumænien eller Norge.

 

Sirushu tilbage til Eurovision for Armenien?

Allerede i år var der rygter ude om, at Sirusho ville vende tilbage til Eurovision sammen med årets armenske repræsentant Dorians. Det holdt imidlertid ikke stik. Nu ulmer rygterne imidlertid igen. Får vi Armeniens populære repræsentant fra 2008 at se i København?

Sikkert er det i alt fald at Sirushu i øjeblikket er aktuel med en ny single, hvor hun synger sammen med den græske Eurovision-legende Sakis Rouvas. singlen hedder “See” og er lige på trapperne i skrivende stund (25.10.13).

 

Goran Bregović skal skrive det ukrainske bidrag?

Goran Bregovic er en af Balkans mest kendte musikere og komponister. Han har komponeret til mange internationale artister, f.eks. Iggy Pop.

Det var også Goran, som skrev Serbiens bidrag i 2010,  “Ovo Je Balkan” sunget af Milan Stanković.

Ifølge “InSerbia News”, så skulle Goran have takket nej i første omgang, men den ukrainske tv-station gav ikke sådan lige op og gav ham åbenbart et tilbud, som han ikke kunne modstå.

Der er imidlertid endnu ingen bekræftelse fra Ukrainsk tv.

 

Bliver Ilse DeLange afsløret som Hollands repræsentant d. 25/11?

Tidligere har der været rygter fremme om, at Anouk eller Anouks korsanger Shirma Rouse skulle repræsentere Holland i 2014. Nu er et nyt rygte imidlertid opstået. Holland har offentliggjort datoen for afsløringen af sin kunstner og i den forbindelse tales der på de sociale medier om Ilse DeLange som en favorit til at repræsentere landet.

Ilse er 36 år og blev for alvor kendt i Holland, efter hun indspillede country albummet “World of hurt” i Nashville i 1998. Hun udgav herefter 6 engelsk-sprogede  albums, som toppede hitlisterne i hjemlandet og er nu en af de 4 dommere i “The Voice of Holland”.

Ilse udgav sit opsamlingsalbum “After The Hurricane” d. 25 October i år og man kunne derfor gætte på, at hendes Eurovision-bidrag kunne være en af de 4 nye sange på albummet, altså “Blue Bittersweet”, “I’ll Know”, “When It’s You”, eller “Turn Around”.

 

Laver Anouk en Lena for Holland?

Oikotimes nævner Anouk som en potentiel kandidat for Holland i 2014.  I et radioshow, kom den verdenskendte hollandske DJ Armin Van Buren til at nævne, at AvroTros i øjeblikket skulle forhandle med Anouk om at skrive landets bidrag til København. Armin Van Buren vil ikke selv være involveret i ESC. Senere i programmet blev Anouk interviewet. Hun afviste ikke Armins ord, men kom heller ikke med nogen egentlig bekræftelse? Andre kilde nævner Anouk som potentiel sangskriver til et bidrag, som hendes korsanger fra Malmø Shirma Rouse skal synge?

 

Sergej Ćetković for Montenegro

Et rygte, som skulle være blandt de mere sikre er, at Sergej Ćetković  vil repræsentere sit hjemland Montenegro i København. Ifølge Oiktimes fik han faktisk også tilbudet i år, men takkede nej, hvilket åbnede op for Who See and Nina Žižić.

Sergej er et kendt navn i Balkan og hans popularitet kan illustreres ved at nævne antallet af fans, som deltog i hans koncert i Valentins dag. Ikke færre end 16.000 mennesker var til stede under hans 3 timer lange koncert.

Lyt til et af Sergejs hits herunder:

 

Valentina for San Marino for 3. gang!

På trods af at San Marino i år var en massiv fanfavorit, så måtte det lille land altså tage til takke med en 11. plads i Semifinale 2. Ifølge rygterne er SMRTV tilfredse med resultatet og udelukker ikke, at Valentina Monetta får endnu en chance for at nå finalen! Selv er Valentina ikke klar til at sige ja eller nej på dette tidspunkt. Hun havde en stor oplevelse i Malmø, og hun og hendes team har fået masser af positive tilbagemeldinger på resultatet og sangen ‘CriSalide (Vola)’.

Efterfølgende er det så bekræftet at Valentina BLIVER San Marinos repræsentant. Bidraget er endnu ikke afsløret.

Følg med på www.good-evening-europe.dk for flere rygter omkring næste års konkurrence.

Comments are closed.