News Ticker

Flere tidligere Eurovision-deltagere prøver lykken i Schweiz

Annet Artani, Daria Kinzer, X-Factor UK duoen Diva Fever og den polske stjerne Gosia er blandt de internationalt kendte navne, som gør forsøget på udebane, hvor Schweiz beder om hjælp fra hele Europa, i deres online afstemning.

159 bidrag konkurrerer om retten til en af de 3 finalepladser i den schweiziske finale,  Die Grosse Entscheidungsshow.

Du har indtil d. 18. november til at afgive din stemme her. Online afstemningen vil udgøre 50% af de samlede stemmer, hvor de resterende 50 % afgøres af en professionel jury, som har indtil 30. november.

9 bidrag vil avancere til 2. runde, hvor de skal optræde foran et ekspertpanel, som skal bedømme dem ud fra deres live optræden. Panelet sender så 3 bidrag videre, som skal dyste i den schweiziske finale d. 1/2-2014.

Her får de 3 bidrag fra onlineafstemningen selskab af yderlige 2 bidrag, som er valgt af den fransktalende tv-station RTS og et bidrag fra den italiensk-sprogede tv-station RSI.

Internationale navne iblandt

Det er ikke kun lokale navne, som prøver lykken i den schweiziske online-konkurrence, også tidligere Eurovision-deltagere og flere andre internationale stjerner og kendte navne bidrager til de 159 bidrag.

Indledningsvis vil vi nævne den kære Daria Kinzer, som i 2011 repræsenterede Kroatien og stod for hele 3 forskellige sangtekster, “Lahor”, “Break a leg” og “Celebrate”. Desværre valgte man, efter min beskedne mening, den dårligste version til Eurovision Song Contest og hun formåede desværre ikke at kvalificere sig til finalen med “Celebrate”.

 

Den tyskfødte sangerinde deltager i Die Grosse Entscheidungsshow med bidraget ” Somebody like you”, som godt kunne ende op som én af finalisterne i Schweiz.

 

Cypern har i år valgt at melde afbud til Eurovision Song Contest, og derfor har den tidligere cypriotiske Eurovision-deltager Annet Artani måttet kigge udenfor landet grænser i håbet om at vende tilbage til konkurrencen. I 2006 deltog Annet med den smukke ballade “Why angels cry?”, som desværre, til undertegnedes store overraskelse, ikke nåede finalen.

 

37-årige Annet Artani, som udover sin Eurovision-deltagelse, bedst er kendt for at have været med til at skrive “Everytime” til Britney Spears, har bl.a. forsøgt at få en karriere i USA, men er pt. signet hos et engelsk pladeselskab, hvor hun skriver sange til internationale kunstnere.

Hun synger up-tempo bidraget “You got what I need”, som hun selv har været med til at skrive.

 

Den næste kunstner, som vi vil nævne i denne artikel, har deltaget i den engelske version af X-Factor.

Diva Fever er en duo bestående af Craig Saggers  og Josef Al-Smadi. De gik videre fra X-Factor auditions, men var ikke blandt de 12 acts, som blev stemt videre fra boot campen. Duoen fik imiderltid det wildcard, som Simon Cowell, som noget nyt, måtte uddele forud for live finalerne.

I første uge sang de “Sunny”, og du kan se deres live-performance herunder. Med gruppens 2. optræden “Gotta Go Home” / “Barbra Streisand” sluttede festen for duoen, som fik en samlet 13. plads.

Diva Fever stiller med sangen “Dancefloor lover”, som du kan høre her.

 

 

Den sidste kunstner, som vi vil fremhæve fra den schweiziske afstemning er polske GOSIA. De fleste har nok et ønske om at Polen vender tilbage til Eurovision, men hvis det ikke sker, så har Polen i det mindste chancen for at blive repræsenteret via Schweiz.

Den populære polske sangerinde Gosia deltog i konkurrencen i 2011 med “You” og i 2005 repræsenterede hun Polen med Ivan i Delfin og sangen “Czarna Dziewczyna”, som sluttede på en 11. plads i semifinalen. Et år senere deltog hun i en hviderussiske finale med “Dangerous Game”, som sluttede på en 14. plads.

Polen har endnu ikke taget stilling til, om landet vil deltage i København til næste år. Det seneste polske bidrag var i øvrigt “Jestem”, som sluttede sidst i sin semifinale ved Eurovision 2011.

 

“I’m not afraid” er skrevet af den populære amerikanske producer og  DJ Andres Fresko. Videoen er allerede set knap 130.000 gange på YouTube.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »