News Ticker

Bulgarien trækker sig fra Eurovision song Contest 2014

I dag er sidste chance for at melde sig til musikfesten i København til maj. I skrivende stund har 35 lande meldt sig til, men der tikker desværre også afbud ind og ESC 2014 kan faktisk gå hen og blive det mindste i adskillige år, målt på antal deltagerlande.

I øjeblikket afventer vi svar fra Slovenien, Polen og Grækenland. Sidstnævnte skulle dog være relativt sikre, da de blot afventer den endelige godkendelse af NERIT, som er den tv-station, der skal overtage Eurovision. Den bekræftelse vil finde sted i december, hvor EBU officielt accepterer NERIT. Det har Fotis Konstantopoulos, redaktør på fansitet Oikotimes, udtalt ved en tidligere lejlighed.

Tidligere idag fik vi et afbud fra Serbien, som angav omkostningerne ved at sende et bidrag til konkurrencen samt generelle finansielle problemer som årsagen til landets afbud.  Serbien vil dog kigge på muligheden for at vende tilbage i 2015, hvis budgettet tillader det.

Læs også: Serbien trækker sig fra Eurovision Song Contest 2014

Nu melder også Bulgarien afbud til København. Bulgarien debuterede i 2005 og har endnu en sejr til gode. Landet har kun været i finalen én gang. Det var i 2007, Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov deltog for første gang med bidraget “Voda”. Samme duo vendte jo tilbage i 2013 i Malmø, men sluttede udenfor finalen denne gang.

BNT melder ligesom en række andre lande afbud på grund af finansielle problemer. De oplyser endvidere, at deltagelsesgebyret er fordoblet fra deres debut i 2005 og til nu. De måtte skære noget fra budgettet og det blev desværre Eurovision.

Landet tilføjer dog også, at man håber på at kunne vende tilbage til konkurrencen, så snart som muligt.

Se listen over alle tilmeldte lande her.

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »