News Ticker

Serbien trækker sig fra Eurovision Song Contest 2014

  På en dag, hvor det er væltet ind med bekræftelser fra forskellige lande, herunder Armenien, Azerbaijan, Ukraine og Rumænien, som ellers i følge rygter ikke ville deltage i København, ja så kom der også en sørgelig nyhed fra Serbien. De melder efter flere dages rygter afbud til ESC 2014.

  Se hele deltagerlisten her.

  På RTS’ hjemmeside angiver man omkostningerne ved at sende et bidrag til konkurrencen samt generelle finansielle problemer som årsagen til landets afbud.  Serbien vil dog kigge på muligheden for at vende tilbage i 2015, hvis budgettet tillader det.

  Der har været afholdt langvarige møder og alle muligheder er udtømt, før det officielle afbud altså kom i dag.

  Serbien deltog sammen med Montenegro i 2004 og 2005, men har deltaget som selvstændig nation i Eurovision siden 2007. Landets bedste resultat er Marija Šerifovics sejr med Molitva i debutåret, men landet har generelt klaret sig rigtig flot i konkurrencen.

  I Malmø blev det dog ikke til den ventede finaleplads, da Moje 3 måtte nøjes med en 11. plads i deres semifinale.

  Her et genhør med “Molitva”.

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »