News Ticker

ESC2014: Norge og Sverige i hver sin semifinale!

Idag kom nyheden om den første lodtrækning forud for Eurovision Song Contest 2014. Vores 2 nabolande Sverige og Norge bliver opdelt og skal dyste i hver sin semifinale!

Det skyldes fordelingen af billetterne, idet DR forventer mange fans fra de 2 lande i København:

“Målet er at sikre en fair fordel af billetterne”, forklarer DRs Eurovision-showchef, Jan Lagermand Lundme. “Vi formoder, at der vil være stor interesse fra vores nabolande for at være publikum. Vi har bedt om at få lagt Sverige og Norge i hver sin semifinale for at sikre, at så mange interesserede som muligt kommer ind og ser et af de tre shows”, udtaler han til DR.

Ved en lodtrækning hos EBU i Geneve i sidste uge blev det således afgjort, at dette års værts-nation skal dyste i i den første semifinale og Norge i semifinale nr. 2 ved ESC 2014 København.

Danmark slipper jo for semifinalen i 2014, da vi sammen med The Big 5 automatisk er sikret en plads i finalen.

Idéen er inspireret af svensk tv. “Svensk tv gjorde det samme i år, hvor Danmark var med i den første semifinale og Norge i den anden. Det synes vi var rigtig fornuftigt, så det har vi ladet os inspirere af”, siger Jan Lagermand Lundme.

Efter deadline for tilmelding d. 22/11 er foreløbigt 37 lande klar til København.Du kan se listen her.

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » Lodtrækning til semifinalerne d. 20. januar

Comments are closed.

Translate »