News Ticker

BNT: Stadig mulighed for bulgarsk deltagelse i København

D. 22. november var der deadline for at melde sig til Eurovision Song Contest 2014. 37 lande gav positivt tilsagn om deltagelse, mens 4 af sidste års deltagerlande sagde nej tak, deriblandt Bulgarien.

Læs også: ESC 2014: 37 lande deltager i København

Nu er der dog noget, der tyder på at Bulgarien endnu ikke er HELT ude af spillet. Bulgarsk tv havde igår et panel inde for at diskutere Bulgariens deltagelse i Eurovision 2014 og deres afbud til DR og så sent som igår besvarede bulgarsk tv, på deres officielle Facebook-profil, et spørgsmål omkring deres deltagelse i 2014. På spørgsmålet, om Bulgarien vil vende tilbage eller ej, svarede BNT at det endnu var usikkert.

Derfor spurgte vi BNT om, hvad status er pt. og hvad hovedpunkterne i interviewet på BNT og her er svarene:

Beskåret budget og tidsnød

I tv-programmet “The day begins on sunday” blev Bulgariens deltagelse i Eurovision diskuteret. Et panel bestående af Yoan Leviev-Sawyer (Bulgariens delegationschef i 2012 og 2013), Stanislav Terziev (chef for de nationale finaler produceret af BNT), DJ Dian (del af Deep Zone, som repræsenterede Bulgarien ved Eurovision 2008) og Dani Milev (kendt bulgarsk komponist, som stod bag Bulgariens bidrag fra 2006 “Let Me Cry”) talte om Bulgariens afbud og muligheder for at vende tilbage.

Joana-Levieva Sawyer forklarede, at den beslutning, der blev truffet d. 22. november var meget svær og  trist for tv-stationen og kom efter overraskende hårde beskæringer af budgettet, som blev annonceret for få uger siden.

Da tiden frem til deadline løb ud, havde man ikke andre muligheder end at trække sig fra konkurrencen. Delegationschefen udtalte også, at BNT vil arbejde for en bedre national finale til næste år, forhåbentlig med et bedre budget eller med sponsoraftaler og tilføjede at al hjælp værdsættes højt. Et evt. samarbejde med andre tv-stationer afhænger af deres attitude og ønsker, men den nationale tv-station er parat til at forhandle.

Stadig mulighed for deltagelse i København

Stanislav Terziev sagde, at der stadig er tid og mulighed til at BNT kan sikre Bulgarisk deltagelse i Eurovision – også til næste år i København. Han udtalte, at der er mulighed for at finde de fornødne økonomiske ressourcer via forhandlinger med at et de 3 store teleselskaber i Bulgarien. Han nævnte også, at der kunne benyttes en ekstern producer, som betalte en del eller alle omkostningerne – og tilføjede, at i en situation, som den BNT befinder sig i pt., så er det ikke nødvendigt med et stort show, som BNT har afholdt se senere år.

Musikere tilbyder at skrive og arrangere  sange til København

De 2 musikere i studiet DJ Dian og Dani Milev var begge kede af besltuningen og opfordrede BNT til at afprøve alle muligheder i de kommende uger i forsøget på at bringe Bulgarien tilbage i konkurrfencen i København. De tilbød endda deres hjælp til at skrive og arrangere sange uden betaling til en evt. udvælgelse til København.

DJ Dian sagde, at uanset hvad, så er Eurovision et værdigt event for musikere og fortalte, at deres sang “Dj, take me away”  stadig er meget populær blandt deres fans i Bulgarien og Europ.

På DR’s artikel omkring næste års deltagerlande, står Bulgarien kategoriseret som et af de lande, der har meldt afbud, men det fremgår også i artiklen, at listen kan ændre sig helt frem til 10. januar.

Her er screenshot fra BNT’s Facebook-profil:

BNT-answer_2014

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

3 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » Update på Polens deltagelse i København
  2. Good Evening Europe » EBU udsætter deadline for tilmelding
  3. Good Evening Europe » Bulgarien bekræfter afbud til København

Comments are closed.

Translate »