News Ticker

Emmelie de Forest er “Årets Europæer”

Emmelie de Forest har vundet flere prestigefyldte priser og konkurrencer over det seneste års tid.  I januar slog hun forhånds-favoritterne og vandt Dansk Melodi Grand Prix-trofæet i Boxen i Herning. I maj måned levede hun op til bookmakernes favoritrolle og vandt også Eurovision Song Contest-trofæet.

I november blev hun hyldet af de danske fans. Ved Melodigrandprixfans.dk’s årsmøde overrakte Jørgen de Mylius fanklubbens nystiftede “Myllepris” til en rørt og lykkelig Emmelie. “Mylle-prisen” gives til en person, som har gjort noget ekstraordinært for Grand Prix’ets udbredelse i Danmark.

Nu er Emmelie igen blevet tildelt en pris. Denne gang går hun i forsporene på flere politikere og får prisen som “Årets Europæer”.

Årets Europæer – ikke kun til politikere

Titlen som årets Europæer er overrakt af Den Danske Europabevægelse, som har uddelt prisen i godt ti år til de europæere, der har bidraget mest til den europæiske udvikling og samarbejdet på tværs i Europa.

“I år synes vi, at det var vigtigt at sende et signal om, at EU ikke kun er politik, men også kultur og sang. Der er Melodi Grand prix fantastisk! Det samler europæerne og Emmelies sejr viser, at lille Danmark også kan både samle og bidrage i et andet aspekt end det politiske”, siger næstformand i Den Danske Europabevægelse, Jens Bo Andersen, som mener at Emmelie de Forests evne til at få samtlige europæere til at elske én sang, er på højde med god EU-politik.

Den Danske Europabevægelse er en tværpolitisk, landsdækkende forening, der arbejder for et tættere samarbejde mellem Europas lande. Foreningen har omkring 1500 medlemmer og udspringer af Europabevægelsen. Et andet kerneområde er menneskerettigheder og mangfoldighed.Visionen er et integreret og demokratisk Europa, der lever i fredelig sameksistens, og hvor der er plads til atvære forskellige.

Grand Prix samler Europæerne til fest

Emmelie er den første Grand Prix-vinder, der modtager prisen. “Jeg er meget glad, stolt og beæret. Det er virkelig nogle dygtige folk, der tidligere har vundet prisen, så det betyder meget for mig. Grand Prix favner hele Europa, og selvom det er en konkurrence, så kan man se, at det samler europæerne til en fest”, siger sangerinden.

En fest var det bestemt også for de danske fans, herunder G.E.E. som fulgte Emmelie i Malmø. Vi takker for den store oplevelse og ønsker Emmelie stort tillykke med prisen.

Du kan se hele interviewet med Emmelie og Stine Bosse på DR’s hjemmeside.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »