News Ticker

Ukraine vælger endnu en kvindelig artist

Det er igen teorier om stemmefusk i forbindelse med gårsdagens ukrainske finale, som sparkede 2014-sæsonen i gang.

Årets allerførste nationale finale rullede igår over skærmen. Den blev afholdt i Kiev, Ukraine med 20 deltagere, som dystede om billetten til København til maj.

Læs også: 20 bidrag er klar til finalen i Ukraine

På forhånd var bl.a Alexander Bard-sangen “Coragous” sunget af NeAngely blandt favoritterne. Det samme var den tidligere JESC-deltager Victoria Petryk med sangen ”Love Is Lord”  samt en af de tidligere deltagere i Ukraines nationale finale Tetyana Shyrko.

Der var imidlertid fuld enighed om vinderen, som modtog 12 points af både jury og tv-seere, men 2. og 3. pladsen kan takke juryen for deres flotte placering. Hun hedder Maria Yaremchuk og vindersangen har titlen “Tick Tock”.

Artist Sang Points, Jury Points, Seere  Samlet
Maria Yaremchuk “Tick-Tock” 12 3478 12 24
Victoria Petryk “Love is lord” 10 476 7 17
Volodymyr Tkachenko “Buty Tam De Ty (To Be Where You Are)” 11 368 5 16
Victor Romanchenko “Na Krayu Propasti (On The Brink Of The Abyss)” 5 1170 11 16
Nataliya Valevska “Love makes you beautiful” 5 1050 9 14
NeAngely” “Courageous” 6 800 8 14
ILLARIA “I’m alive” 8 420 6 14
Evgen Litvinkovych ”Strelyanaya Ptitsa (Wounded Bird)” 2 1090 10 12
Shanis “Moya Dusha (My Soul)” 9 47 1 10
Stasi Shurins “Why” 5 194 4 9

Det bliver altså endnu en kvindelig sanger, som kommer til at repræsentere Ukraine i næste års konkurrence. Faktisk har Ukraine ikke valgt en mandlig kunster, siden Green Jolly i 2005, hvis man altså ser bort fra Verka Serdyuchka, som jo var klædt ud som kvinde. Derudover har der kun været én mandlig repræsentant, nemlig Oleksandr fra debutåret 2003.

Forandringer på vej?

Tager man et kig på diverse sociale medier, så er der både positive og negative kommentarer omkring årets vindersang. Men kender man Ukraine ret, så har vi endnu ikke hørt den endelige version af landets bidrag. Vi kan forvente at der arbejdes med alle tænkelige forbedringer, både på lydsiden og hvad angår gimmicks, så et godt bud er, at Ukraine endnu engang vil blande sig i top-striden i københavn.

Teorier om stemmefusk?

Det blev lidt af en nedtur for favoritten NeAngely, som måtte tage til takke med en delt 5. plads.

Læs også: Grundlæggeren af Army of Lovers står bag ukrainsk finalesang

Efterfølgende er der også allerede mistanker om stemmefusk (surprise!) i Ukraine. På NeAngelys Facebook-side, sætter duoen spørgsmålstegn ved om, alle stemmer er talt korrekt, idet specialister har observeret uregelmæssigheder i stemmerne for nogle deltagere og blokerede stemmer hos andre.

“Our dearest friends,

We thank you so very much for your support for NEANGELY in national finals for Eurovision Song Contest 2014! We value your every voice!
Unfortunately, it seems not all votes were counted correctly. Our specialists have observed not typical votes count for some contestants, and blockage of votes for others.

It is not a shame to lose in fair competition. But foul play – is not our game.

We promise to investigate all details and come back to you!

To be continued…”

På NeAngely’s Facebook-side er der adskillige teorier om stemmemanipulation og krav om omtælling. Ligeledes giver mange fans udtryk for manglende tiltro til NTU’s afstemning.

NeAngely’s opdatering støttes af flere andre. Herunder et tweet fra fansitet EscKaz.

Ukraine14-twitter-votes

Vi følger sagen!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » ESC 2014: Mindst 36 lande deltager i København

Comments are closed.

Translate »