News Ticker

Populær vindersang! Hør “Only teardrops” på 10 forskellige måder

Årets danske Eurovision-vindersang “Only teardrops” har været et rigtig stort hit i 2013. Sangen toppede de danske hitlister og solgte hurtigt til guld. I flere andre lande, herunder Grækenland, Sverige, Holland, Island, Irland, Luxemburg, Schweiz og Tyskland opnåede sangen Top 5-placeringer på de digitale/download hitlister.

I Spanien, Østrig og Norge nåede Emmelie de Forest Top 10, i Storbritannien og Belgien Top 15, i Finland Top 20 og så langt væk som Brasilien var “Only teadrops” også på hitlisterne.

“Only teardrops” er også blevet brugt i andre sammenhænge. Herunder har vi samlet en række videoer med den danske vindersang i forskellige versioner, bl.a. benyttes “Only teardrops” til en X-Factor audition, fortolkes af et metalband og synges på både estisk og spansk.

_

Det London-baserede Big Band “Jon Birds Big Band” indspillede kort tid efter Emmelie’s sejr denne big band-version af “Only teardrops”.

__

Den kendte estiske sanger  Koit Toome har lavet sin egen coverversion af “Only teardrops” på estisk med titlen “Pisarates”, som fandt vej til den estiske tv-station ETV.

__

En ung ukrainsk sanger havde til sin audition i X-Factor Ukraine valgt at give sin version af årets Eurovision-vindersang. Han havde helt sikkert brugt mange timer på at lære Emmelies koreografi, men ikke lagt så mange kræfter i at lære teksten. Det betød bl.a. at sangen blev indledt med “The sky is wet tonight” 🙂 Der var dog stor jubel fra publikum i salen og videoen er da også blevet et lille hit mere end 6000 vistninger på Youtube.

__

“Only teardrops” er også blevet fortolket i et par ret hårdtslående versioner.

Det russiske band Kids Party Up, som består af sanger Eugene , Ivan på Guitar, Vlad på bas og Alex på trommer, beskriver deres genre som Post-hardcore/electronic. Deres version af “Only teardrops” lyder sådan her:

__

Også det tyske band Craving fik i det forgange år øje på Emmelie de Forest’s vindersang. Bandet udgøres af 4 musikere: Eugen på bas, Maik på trommer, Thorsten på guitar og Ivan på guitar og vokal. De beskriver deres genre som som Melodic Death/Black Metal med keltisk præg. Måske netop på grund af sidstnævnte, så passer “Only teardrops” godt ind i deres stil.

__

Det populære, unge Youtube-fænomen Madi Lee har også taget Only teardrops under “kærlig” behandling. Madi Lee er en 14-årig pige, som med stor succes fortolker kendte hits. Hendes mest populære video på Youtube er blevet set ikke mindre end 7,5 millioner gange, mens coverversionen af Only Teadrops “kun” har knap 119.000 views.

__

I Spanien er vindersangen også et stort hit. Den unge sanger  Índigo har sammen med Sergio Chico skrevet den spanske tekst til “Only teardrops”, som her synges af Índigo. 

__

Efter at have hørt adskillige cover-versioner, så skal vi selvfølgelig også forbi Emmelie De Forest selv, som inden afgang til Malmø i maj måned, indspillede denne video med en meget smuk akustisk udgave af “Only Teardrops”.

__

Den danske DJ og musikproducer Kongsted,  som vandt prisen som “Årets Mainstream DJ” ved Danish Deejay Award i både 2010 og 2011 og som har haft et stort hit med “Chuck Norris” har også haft fingrene i “Only teardrops” og gjort det til et ægte club-hit.

__

Afslutningsvist, så snupper vi versionen, som hele Europa forelskede sig i og som med 281 points sendte Eurovision Song Contest til København. Et af historiens flotteste sceneshows og en helt perfekt vokal fra vidunderlige Emmelie de Forest foran adskillige med-rejste danske fans.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »