News Ticker

Irland genbruger mentorsystemet i 2014

  Irland benytter igen i år mentorsystemet, til at finde deres bidrag til Eurovision Song Contest 2014. Du kan se navne og en kort beskrivelse på årets 5 mentorer, som i sidste uge afleverede hvert deres bud på et bidrag og artist til den nationale irske tv-station RTE. Senest d. 3 februar skal de aflevere den endelige, indspillede version af deres bidrag til RTE.

  De 5 mentorer i 2014 er

  • Hazel Kaneswaran
  • Billy McGuinness
  • Cormac Battle
  • Valerie Roe
  • Mark Murphy

  Hazel med efternavnet “Kaneswaran” er storesøster til Siva Kaneswaran fra det succesfulde band “The Wanted”. Hun har været medlem af  det irske band “Dove” og har deltaget i  “Pop Stars The Rivals”. Efter at have skrevet materiale til andre og fokuseret på familielivet i en periode, er hun nu tilbage.

  Billy er medlem af det legendariske irske rockband Aslan, som har været en del af den irske musikscene i over 30 år. De er bl.a. kendte for hits som “Crazy World” og “This is”. Billy er guitarist og harmonika specialist i bandet og har sammet med bandet turneret i både USA, Australien og Europa.

  Cormac er en kendt radiovært på  2fm, hvor han har sit eget rock show hver søndag. Han har også været involveret i RTÉ’s show “The Hit”, som bragte Johnny Logan tilbage i Top 3 på de irske hitlister. Cormac har desuden tidligere skrevet musik til, indspillet og turneret med sit band “Kerbdog and Wilt”.

  Valerie var tidligere medlem af den succesfulde gruppe “The Dooley’s”, som havde adskillige hits i UK og Asien i 80’erne. Hun er tidligere sluttet på 2. pladsen i Tokyo Song Festival efter Dionne Warwick.
  Valerie har bl.a. optrådt som korsanger ved Eurovision i Dublin i 90’erne og har efterfølgende stået bag flere bands, herunder pigegruppen “Chill”, de 2 boybands “D’Side” & “Zoo” og i øjeblikket leder hun gruppen “Out Of The Blue”, som deltog i X-factor i UK.

  Mark har arbejdet i musikbranchen i mere end et årti. Han er tour manager for Olly Murs og for en række X Factor acts. Mark har tidligere vundet “Unsung Hero of the Year”-prisen, som tildeles folk i musikbranchen, som arbejder bag scenen.

  Det er 4. år i træt, at Irland benytter Mentor-systemet til at finde deres repræsentant til Eurovision, og de seneste 3 år har Irland kvalificeret sig til finalen. Sidste med år Ryan Dolan og i 2011 og 2012 med Jedward. 

  Finalen afholdes i The Late Late Show Eurosong 2014 fredag d. 28. februar og vinderen findes i en kombination af tele-afstemning og regionale juryer.

  Får vi mon “Out of the Blue” at se i den irske finale, hvor gruppens manager Valerie Roe er blandt mentorerne?

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »