News Ticker

Hviderusland sender Cheesecake til København

Fredag aften var det finaletid i Minsk i Hviderusland. 14 bidrag var klar til finalen, efter et enkelt bidrag var blevet diskvalificeret. Det var op til tv-seerne og en 7-mands jury at vælge Hvide Ruslands repræsentant til København.

Efter en uafgjort stilling, var det i sidste ende op til juryen, at udpege, hvor valget stod mellem Max Lorens & Didyulya og sangen “Now You’re Gone” og TEO, som sang “Cheesecake”.

Efter hvert enkelt jurymedlem havde truffet sit valg, var det Hvide Ruslands svar på Robin Thicke, som løb med det hele og skal dermed (måske) repræsentere Hvide Rusland i København med sangen “Cheesecake”.

En tradition for ubeslutsomhed

Årsagen, til at vi har valgt at indsætte et lille “måske” i sætningen ovenfor, er at Hvide Rusland har en tradition for at ombestemme sig. I fjor vandt Alyona Lanskaja med sangen “Rhythm of love”, som senere blev ændret til “Solayoh” fra Alyonas nyeste album. Året før vandt selv-samme Alyona, men fik frataget sejren pga. mistanker om stemmefusk. Det betød at Hvide Rusland i 2012 istedet sendte nummer 2 i finalen Litesound og “We are the heroes”.

I 2011 var det ikke et ønske om ændring, der gjorde udfaldet, men EBU’s regler om at sangene må ikke have været kommercielt udgivet og/eller offentligt fremført, i deres helhed eller delvis, før 1. september året før. Sangen “I am belarussian” havde sangerinden Anastasia Vinnikova nemlig allered fremfør offentligt i sommeren 2010. Derfor måtte man istedet sende “I love Belarus” til Düsseldorf.  For det ikke skal være løgn, så  ændrede gruppen 3+2 også vindersangen “Far away” til bidraget “Butterfly” i Oslo 2010.

 

TEO: Jeg foretrækker ikke at ændre sangen

Efter finalen igår, talte den græske Eurovision-side Oikotimes med TEO aka Yuri Vashchuk, hvor han fortalte, at han endnu ikke ved, hvad der kommer til at ske fremover, men han vil personligt foretrække, at der ikke sker ændringer med sangen, da den var seernes favorit.

Han afslørede også, at han på forhånd var i tvivl med hensyn til at stille op til Eurovision og at bidraget faktisk først blev indsendt 2 dage før deadline. Derfor har han heller ikke på nuværende tidspunkt nogle planer omkring en evt. promo-tur, da han ikkehar nogen erfaring med, hvordan et projekt som Eurovision “fungerer”.

Selvom sangens titel nok for de fleste leder tankerne hen på en dessert, ja så er det faktisk slet ikke det, sangen handler om. Overfor den officielle side Eurovision.tv, har TEO nemlig fortalt at sangen er opkaldt efter det kælenavn, som sangerens kæreste har givet ham.

 

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening Europe » ESC 2014: 37 lande deltager i København

Comments are closed.

Translate »