Israel: Mei Finegold bekræftet som repræsentant

Som vi skrev d. 10. januar, ja så er Mei Finegold altså Israels internt valgte repræsentant til Eurovision Song Contest 2014 i København. Det bekræftede den israelske tv-station IBA igår aftes.

Læs også: Rygte: Mei Finegold for Israel?

Advertisement

Mei Finegold (født d. 16. december 1982) er en israelsk sangerinde. I 2009 deltog hun i Kokhav Nolad 7, Israel’s svar på American Idol. Selvom dommerne havde hende som favorit helt fra starten og mange anså hende for at være den moralske vinder af showet, så sluttede hun “kun” på en 3. plads. I Kokhav Nolad gik Mei Rock-vejen og sang primært israelske rocksange fra 80’erne og hele 5 gange stod hun bag “performance of the week” i showet.

Mei’s musikalske karriere startede i skolen og hun fortsatte med at tage sangtimer, primært indenfor klassisk opera. Hun har givet adskillige shows på diverse barer og natklubber, deltaget i musicals og har sit eget band.

Valgt blandt 16 artister

Et panel af musik-professionelle, samlet af den isralske tv-station IBA traf deres beslutning i torsdags. De vurderede 16 forskellige artister, som hver især havde udtrykt interesse for at deltage i Eurovision, og de diskuterede, indtil Mei blev valgt som “vinder”. Maya Buskila og Ela Doron var også blandt de 3 topkandidater.

Selvom IBA i år dropper Kdam, afholdes alligevel en slags finale. Mei skal nemlig synge 3 eller 4 sange i et show til marts, hvoraf vinderbidraget bliver Israels bidrag i København.

Du kar høre en række af Mei’s tidligere materiale og optrædender herunder:

2 COMMENTS

Comments are closed.