News Ticker

Lodtrækning til semifinalerne d. 20. januar

  20. januar er datoen for lodtrækningen til årets semifinaler i Eurovision Song Contest. Det sker på Københavns ved et stort arrangement på Københavns rådhus

  Af årets 37 deltagerlande er 6 lande allerede i finalen. Det drejer sig naturligvis om værtslandet Danmark og The Big 5 (Spanien, Italien, Tyskland, UK og Frankrig). 

  Endvidere er 3 lande på forhånd fordelt i semifinalerne. Norge skal optræde i semifinale 1, mens Sverige er i semifinale 2. Dette er gjort for at sikre billetter til de mange tilrejsende fans fra de 2 nabolande. Ligeledes har Israel fået tildelt en plads i Semifinale 2, fordi deres uafhængighedsdag falder på d. 6. marts.

  Læs også: ESC2014: Norge og Sverige i hver sin semifinale!

  Landene i hver af de seks nedenstående puljer fordeles ligeligt mellem første og anden semifinale ved hjælp af lodtrækning, og samtidig trækkes der også lod om, hvilken halvdel af hver semifinale, et land skal optræde i. Der bliver i år kun 15 lande i den ene semifinale og 16 i den anden.

  Der trækkes også lod til hvilken semifinale de sikre finalister skal stemme i.  Det gælder Danmark, Frankrig, Spanien, Italien, og UK, idet Tyskland (NDR) allerede har søgt om og fået lov til at stemme i semifinale 2.

  Landene trækkes udfra nedenstående puljer:

  Pot 1: Albanien, Makedonien, Montenegro, Slovenien, Schweiz
  Pot 2: Estonia, Finland, Iceland, Latvia, Lithuania
  Pot 3: Estland, Finland, Island, Letland, Litauen
  Pot 4: Armenien, Belgien, Grækenland, Irland, Holland
  Pot 5: Østrig, Ungarn, Polen, San Marino
  Pot 6: Malta, Moldova, Portugal, Rumænien

  Fordelingen i de 6 puljer er sket på baggrund af hvert lands stemmemønster de sidste ti år, og finder sted for at undgå, at for mange lande, der traditionelt stemmer på hinanden, havner i samme semifinale.

  Lodtrækningen sker på mandag på Københavns rådhus og kan følges live på DR’s Grand Prix side: dr.dk/grandprix, og du kan naturligvis også læse resultatet her på www.good-evening-europe.dk.

  Husk også, at der sættes flere billetter til salg til alle årets shows i slutningen af denne måned. Det sker d. 31/1 kl. 10.00.

  Læs også: Flere Eurovision-billetter til salg d. 31. januar

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »