News Ticker

Tillykke Emmelie! 1-års dag for sejren i Boxen

Det er idag præcis et år siden, at Emmelie de Forest vandt Dansk Melodi Grand Prix 2013 i Boxen i Herning.

Den dengang 19-årige Emmelie de Forest sang hun sig ind i danskernes hjerter med sang nummer otte “Only Teardrops”, som efter den indledende runde besejrede sang nummer 10 “Unbreakable” sunget af den populære X-Factor deltager Mohamed Ali og bookmakernes favorit, sang nummer 6 “Stay Awake” sunget af en anden sangkonkurrence-deltager, nemlig Simone kendt fra TV2’s “Scenen er din” og tidligere DMGP-deltager.

I superfinalen var der ifølge fagjuryen dødt løb mellem Emmelie de Forest og Mohamed Ali, som begge fik 11 point, mens Simone måtte nøjes med otte. Men da seernes stemmer var talt op stod det klart, at vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2013 var Emmelie de Forest.

 

Emmelie de Forest var sidste år et helt ubeskrevet blad på den dansk musikscene. Det var derimod ikke sangskriveren af “Only teardrops”. Hun hedder Lise Cabble og har haft sit aftryk på hele 12 danske melodi grand prix-sange og hun havde allerede vundet to gange tidligere med “Fra Mols til Skagen” i 1995 og i 2011 med “New Tomorrow”, der begge opnåede gode placeringer ved Eurovision Song Contest.

 “Jeg tror, den vil kunne gå hele vejen”

Efter sejren i Herning, var Emmelie de Forest fuld af tillid til bidraget chancer på internationalt plan: “Jeg tror den vil kunne gå hele vejen” udtalte Emmelie i et interview til DR. Det var en udtalelse, som viste sig at være ganske præcis. For under 4 måneder senere, fik Emmelie overrakt endnu et trofæ.

Emmelie konkurrerede i den første semifinale ved Eurovision Song Contest i Malmö Arena i 14.maj 2013 og var af både bookmakere, fans og eksperter udråbt som storfavorit til at vinde konkurrencen. Hun gik videre til finalen, som blev afholdt den 18. maj 2013, hvor hun optrådte med sang nummer 18 og sejrede med 281 point – det højeste antal point til en dansk sang nogensinde.

Emmelie sikrede samtidigt Danmark den 3. sejr i Eurovision til dato. Første gang var i London i 1963, hvor Grethe og Jørgen Ingemann vandt med nummeret “Dansevise”.  Anden gang var i år 2000, hvor Brødrene Olsen tog sejren hjem i Stockholm med “Fly On The Wings Love”.

 

“Emmelie, Emmelie, Emmelie!”

Dagen efter sejren var tæt pakket for Emmelie. Hun forlod det store afterparty på Euroclubben i Malmø omkring kl. 4 søndag morgen, og tog ved middagstid turen tilbage over Øresund. Kl. 15 skulle hun være frisk til at møde verdenspressen i DRs koncerthus og senere på dagen, var det tid til den helt store hyldest.

Tusindvis af mennesker mødt op i Tivoli for at hylde den barfodede sangerinde, der aftenen i forvejen havde sunget sig til sejr i Malmø. “Emmelie, Emmelie, Emmelie” lød det taktfast fra de mange fans.

“Det er helt vildt, at der er så mange mennesker, og mit hjerte hamrer helt vildt. Jeg er så glad”, sagde Emmelie, da hun gik på scenen. Før Emmelie kastede sig ud i vindersangen, overraskede hun publikum med at synge “Der er et yndigt land”.

Begejstringen var stor blandt publikum, som ikke ville nøjes med at høre den populære vindersang en enkelt gang “Vi vil høre den igen”, skreg publikum, og den velkendte fløjte satte atter i gang.

Du kan se en video fra Tivoli her – Høje skrig kan forekomme! 🙂

Flere priser til Emmelie

I november blev Emmelie igen hyldet. Denne gang var det den danske fanklub og de danske fans, der stod bag. Ved Melodigrandprixfans.dk’s årsmøde overrakte Jørgen de Mylius fanklubbens nystiftede “Myllepris” til en rørt og lykkelig Emmelie. “Mylle-prisen” gives til en person, som har gjort noget ekstraordinært for Grand Prix’ets udbredelse i Danmark.

“Fra det øjeblik jeg så din optræden ved det danske Melodi Grand Prix, var jeg ikke i tvivl. Hvor er jeg glad for at jeg stemte på dig. Vi var jo 5 dommere og det var ikke alle 5 dommere, der stemte på Emmelie til slut. Jeg sad i midten og de 2 til venstre stemte også rigtigt. De 2 andre til højre – de stemte helt forkert”, fortalte Jørgen i forbindelse med overrækkelsen. Du kan læse meget mere om prisen her.

MylleogEm_red

I december blev Emmelie tildelt endnu en pris. Denne gang gik hun i forsporene på flere politikere og kunne modtage prisen som “Årets Europæer”. Titlen gives af Den Danske Europabevægelse, som har uddelt prisen i godt ti år til de europæere, der har bidraget mest til den europæiske udvikling og samarbejdet på tværs i Europa.

Du kan læse mere om prisen her.

Her på www.good-evening-europe.dk blev det også Emmelie de Forest og hendes sejr i Malmø, som toppede vores countdown for 2013.

Til slut vil vi sige tusind tak til Emmelie de Forest for at have givet os nogle helt fantastiske oplevelser, både i Boxen, i Malmø, i Tivoli og hvor du ellers har vist dit smilende ansigt i det forgange år. Vi glæder os til at se meget mere til dig i 2014!

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »