News Ticker

Ungarn: András Kállay-Saunders vinder A Dal 2014

Lørdag aften var en travl aften i Eurovision-land med sidste delfinale i Sverige og flere nationale finaler, heriblandt Ungarns finale A Dal 2014.

3 delfinaler og 2 semifinaler var løbet forud for aftenens finale, hvor 8 sange var parate til at dyste om retten til at repræsentere Ungarn i København.

Efter de 8 sange var fremført, sendte juryen “We All” sunget af Bogi, “Running” af Kállay-Saunders, “It Can’t Be Over” af Fool Moon og “Running Out Of Time” sunget af Viktor Király videre til en 2. runde, hvor en offentlig sms-afstemning kårede vinderen, som blev “Running” sunget af Kállay-Saunders.

Du kan se resultatet herunder:

# Artist Sang Jury Total SMS Afstemning
1 Depresszió “Csak a zene” 0
2 Bogi “We All” 26  2. runde
3 Kállay-Saunders “Running” 30 Vinder
4 New Level Empire “The Last One” 12
5 Dénes Pál “Brave New World” 4
6 Fool Moon “It Can’t Be Over” 22  2. runde
7 Viktor Király “Running Out Of Time” 18  2. runde
8 HoneyBeast “A legnagyobb hős” 0

András Kállay-Saunders er 29 år gammel og født i New York. Han er barn af den ungarske model Katalin Kállay og den amerikanske soul-sanger og producer Fernando Saunder.

András har ofte været med sin far på tour sammen med store navne som Luciano Pavarotti, Jeff Beck og Lou Reed og har nærmest fået musikken ind med modermælken. I 2011 besluttede han sig for at besøge sin bedstemor i Ungarn og faldt herover en reklame for en talentkonkurrence og besluttede sig for at deltage.

Han sluttede på en 4. plads i konkurrencen og blev kort efter signet hos Universal, hvorefter han flyttede permanent til Ungarn, hvor han har haft flere Top 40 hits.

I 2012 deltog András i A Dal med sangen “My Baby”, men det var altså først i år, at han gik hele vejen i konkurrencen og vandt billetten til København.

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Good Evening EuropeESC 2014: Hvad siger bookmakerne? » Good Evening Europe

Comments are closed.

Translate »