News Ticker

Irsk vindersang fundet efter skandaløs finale

  Fredag aften kæmpede 5 kunstnere om retten til at repræsentere Irland i Eurovision Song Contest 2014 i programmet “The Late, Late Show”. Hver sanger havde en mentor tilknyttet – læs mere om bidragene her.

  De fem bidrag:

  1. Don’t Hold On – Patricia Roe (Mentor Valerie Roe)
  2. The Movie Song – Eoghan Quigg (Mentor Mark Murphy)
  3. Heartbeat – Can-linn, featuring Kasey Smith (Mentor Hazel Kaneswaran)
  4. Be Mine – Andrew Mann (Mentor Cormac Battle)
  5. You Don’t Remember Me – Laura O’Neill (Mentor Billy McGuiness)

  Fire dommere var i studiet for at komme med deres mening om de enkelte bidrag – heriblandt vinderen af Eurovision Song Contest 1992, Linda Martin.

  Desværre vil programmet nok ikke så meget blive husket for musikken, som for den ophedede diskussion. 

  Billy McGuinness, som var mentor for Laura O’Neill, affyrede den første salve mod dommer Louis Walsh, som han beskyldte for forsøg på at påvirke afstemningen. Han sagde bl.a., at Walsh havde rekutteret hjælp fra One Direction’s Niall Horan (med 17 millioner Twitter-følgere), for at skaffe stemmer og ikke længere burde være involveret i Eurovision udvælgelser. McGuinness talte aggressivt fra sin plads på tilskuerrækkerne og hævdede, at aftenens konkurrence ikke var ens for alle. Vært Ryan Tubridy bad herefter både panelet og publikum om ikke at glemme, hvad det hele drejede sig om, nemlig at finde en repræsentant for Irland.

   

  Efter O’Neill’s performance, fortsatte uenigheden dog og efter at Linda Martin havde kaldte McGuiness en “hadefuld, lille mand”, rejste hun sig fra sin plads og gik ned til McGuiness. Her måtte værten Ryan Tubridy stille sig imellem de 2 ophidsede kendisser, for at undgå decideret håndgemæng. Linda brugte bl.a. det irske udtryk “Gobshite”, som ifølge den irske fan Keith Mills (tidligere All kinds of Everything) har følgende betydning ” Essentially it means someone who has made their reputation by talking rubbish”.

   

  På det tidspunkt var al fokus var dog fjernet fra det, showet egentlig handlede om og flere irske fans har efterfølgende givet udtryk for, at de både er flove og skuffede over gårdsdagens show. F.eks. skriver en irsk fan, at han i alt fald ikke medbringer det irske flag til København. En anden fan sammenligner Eurosong-finalen med en af historiens mest kontroversielle finaler, Evropesma 2006, som var finalen i Serbien og Montenegro, før de blev selvstændige stater. Her blev der bl.a. kastet flasker og andre genstande på scenen.

  Det lykkedes imidlertid at finde en vinder. Tv-seerne og fem regionale juryer traf valget. Den 23-årige tidligere X-Factor deltager Kasey Smith vandt sammen med  Can-linn retten til at repræsentere Irland i København med sangen “Heartbeat” skrevet af Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren og Patrizia Helander.

   

  Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
  Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (2010, 2013-2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
  From Vejle, Denmark.

  Translate »