News Ticker

Paula & Ovi’s Miracle vinder efter gyser-finale!

Lørdag aften skulle fanfavoritterne Paula Seling og Ovi Jacobsen leve op til deres store favoritværdighed i den rumænske finale Selecţia Naţională.

12 bidrag deltog i finalen, og vinderen skulle findes i et 50/50 % mix af jury- og teleafstemning. Ved en evt. uafgjort stilling, så foreskriver reglerne, at sejren tilfalder seer-favoritten.

Efter tv-seernes stemmer var afgivet, var der krise-stemning hos mange (rumænske) fans, som holdt med de tidligere Eurovision-deltagere Paula & Ovi (og det samme var der hos team G.E.E.).Tv-seerne havde nemlig stik mod alle odds, ikke den populære duo som favorit. Seerne sendte 12 points afsted til Mirela Vaida Boureanu og sangen One More Time, mens Paula & Ovi måtte tage til takke med 10 points. Ikke nok med det, så fik Mirela knap 4 gange så mange stemmer som Paula & Ovi, hvor Mirela dominerede med 7508, mod Paula & Ovi’s 2052 stemmer. Det er iøvrigt utroligt få stemmer i en national finale! Se afstemningsresultatet nederst i artiklen.

Gyser-finale for dansk sangskriver

Rumænsk tv bød herefter på musikalsk underholdning, og for både rumænske fans og især internationale fans, som ikke forstod, hvad der foregik i finalen, udviklede showet sig til lidt af en gyser! Paula & Ovi havde brug for 12 points fra juryen, mens Mirela ikke måtte få 10 points. Ellers ville hun vinde hun på reglen om, at tv-seerne bestemmer ved stemmelighed.

Efter en ventetid, der føltes som for evigt, fik vi alle artisterne på scenen igen og pludselig blev Ovi og en chokeret Paula udnævnt som vindere! Juryens stemmer blev ikke offentliggjort i showet – kun den samlede vinder. De er efterfølgende blevet afsløret – Med 12 points fra juryen, som kun gav Mirela 4 points, var den populære duo de klare vindere med 22 points samlet.

Med sejren fik vi også fordoblet de danske vinderchancer i København. Danske Philip Halloun, bl.a. kendt fra Dansk Melodi Grand Prix 2012, hvor han sang “Baby love me” sammen med Emilia, har nemlig været med til at skrive “Miracle”.

Til DR fortalte Philip efter showet, at han næsten havde opgivet håbet, efter seer-stemmerne var afgivet.

Dér blev jeg virkelig nervøs for, om det overhovedet kunne lade sig gøre at vinde“, siger Philip Halloun og tilføjer: “Det er fuldstændig surrealistisk at gå rundt i Brasovs gader og have vundet det rumænske Grand Prix”.

Læs meget mere om “Miracle” her.

Rumænske fans: Teorier om bestikkelse

Kort tid efter, at Rumænsk tv havde kåret sin vinder, var der imidlertid teorier ude om at Mirela Vaida ikke havde opnået sine stemmer på ærlig vis. En fan fortæller os, at Vaida, som har sit eget show på Rumænsk TV, ifølge rygterne skulle havde lovet ting som ure og TV abonnementer til dem, som ville stemme på hende, hvilket kunne forklare den store dominans i stemmerne fra seerne. Han fortæller endvidere, at det ikke er imod TVR’s regler, men at det medførte en stor diskussion, som i nat kørte på sit højeste gear på nettet blandt rumænske fans.

 

Vi ønsker Paula & Ovi stort tillykke med sejren og på gensyn i København 🙂

 

Resultatet

# Artist Sang Jury Seere Stemmer Samlet Resultat
1 Paula Seling & Ovi “Miracle” 12 10 2052 22 1
2 Bere Gratis “Despre mine și ea”(About me and her) 8 1 277 9 7
3 The dAdA “Unpredictable” 2 3 519 5 9
4 The Zuralia Orchestra “You Know” 3 0 215 3 11
5 Vizi Imre “Kind of Girl” 10 6 976 16 3
6 Anca Florescu “Hearts Collide” 5 8 1404 13 4
7 Silvia Dumitrescu “Fiorul iubirii” (The thrill of love) 0 0 112 0 12
8 Renée Santana feat. Mike Diamondz “Letting Go” 6 4 711 10 6
9 Ștefan Stan feat. TeddyK “Breathe” 7 5 774 12 5
10 Naomy “Dacă tu iubești” (If you love) 1 2 366 3 10
11 Vaida “One More Time” 4 12 7508 16 2
12 Șăl “Hardjock” 0 7 1321 7 8

Founder, webmaster and editor at Good Evening Europe since 2006. Eurovision-fan since forever 🙂
Has covered Eurovision Song Contest live 6 times, (Oslo 2010, Malmø 2013, Copenhagen 2014, Vienna 2015, Stockholm 2016 and Kiev 2017), Danish Melodi Grand Prix and Melodifestivalen in Sweden.
From Vejle, Denmark.

Translate »